| 
 
 
 | 
Şapkat | 
  | 
Tansel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.05.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36979 
Gönderme Tarihi: 29.May.2009 
2,695 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
500 gr. ıspanak
 
2 su bardağı mısır unu
 
1 soğan küp doğranmış
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
Tuz
 
2 su bardağı yoğurt
 
 
Ispanakları iyice yıkayın ve süzün. İnce ince kıyın. Soğanı, tuzu, bir çorba kaşığı şekeri koyun. İyice ovun yağlanmış ufak bir tepsiye ıspanağı yayın. Bir kapta mısır ununu, şekeri, tuzu, kabartma tozunu karıştırın. Sıcak su ilavesi ile kek kıvamında bir hamur yapın. Ispanakların üzerine yayın 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak yoğurtla servis yapın.
  
 | 
Şapkat | 
  | 
hasat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.07.2009 
Mesajlar: 41 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38539 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2009 
2,349 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet ıspanak
 
1 adet kuru soğan
 
1 komposto kasesi mısır unu
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı pul biber
 
 
Ispanak yıkanır, kıyılır. Soğan da çok ince doğranır. Soğan ve ıspanağın üzerine tuz eklenir, iyice ovulur. Yağlanmış fırın kabına aktarılır. Mısır unu, su, yağ ve pul biber karıştırılır. Ispanaklı karışımın üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |