|
San Sebastian Cheesecake |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177927
Gönderme Tarihi: 26.May.2024
120 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
400g light krem peyniri
1/3 su bardağı mascarpone peyniri
3/4 su bardağı toz şeker
5 büyük boy yumurta
1/2 su bardağı krema
1/2 su bardağı süzme yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı mısır unu
1 limonun rendelenmiş kabuğu (isteğe bağlı)
Fırını 210°C önceden ısıtın. Bir yayvan cheesecake kalıbını hafifçe yağlayın ve pişirme kağıdı ile kaplayın.
Büyük bir karıştırma kabında light krem peyniri ve mascarpone peynirini düşük hızda çırpın. Ardından ağır kremayı, süzme yoğurdu, toz şekeri, tuzu ve isteğe bağlı olarak limon kabuğu rendesini ekleyin. Karışımı pürüzsüz olana kadar çırpın.
Yumurtaları tek tek ekleyerek her birini iyice karıştırın.
Mısır ununu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Cheesecake kenarları sertleşene ve ortası hala hafifçe sallanıyorsa pişmiş demektir.
Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
|
San Sebastian Cheesecake |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177853
Gönderme Tarihi: 21.May.2024
128 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 – 1,5 su bardağı toz şeker
400 gr taze peynir
2 su bardağı krema
1 tepeleme yemek kaşığı un
Çikolata sosu için:
200 gr krema
180 gr sütlü çikolata
Bir kapta 4 yumurtayı 1,5 su bardağı şekerle çırpın, daha sonra unu ekleyip çırpmaya devam edin.
İyice çırptıktan sonra labne peyiri ve kremayı ekleyip karıştırın.
Pişirme kağıdı serdiğiniz cheesecake kabına karışımı dökün ve airfryera yerleştirin.
200°C de 15 dakika pişirdikten sonra üzerini ıslak yağlı kağıt ile kapatıp 20 dk daha pişirin.
Bu arada sos için kremayı kısık ateşte kaynayana kadar bekleyin ardından çikolata parçalarını içine atıp eriyene kadar karıştırın.
Soğuduktan sonra sosunu döküp servis edebilirsiniz.
|
San Sebastian Cheesecake |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176670
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2024
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
300 gram toz şeker (1,5 su bardağından biraz fazla)
60 gram un (Dolu dolu 2 yemek kaşığı)
4 adet yumurta (mutlaka oda ısısında olmalı)
950 gram taze peynir (mutlaka oda ısısında olmalı)
2 paket vanilya şekeri
500 gram krema (mutlaka oda ısısında olmalı)
1 çimdik tuz
Yumurtayı ve şekeri mikserle yüksek ayarda 5 dk boyunca çırpın.
Unu ve vanilya şekerini küçük bir kapta karıştırın ve elekten geçirerek çırptığınız harca katın.
Önce kaşıkla karıştırın, ardından mikserle yüksek ayarda 5 dk. Boyunca çırpın, tuz serpin.
Peyniri ekleyin ve mikserle düşük ayarda pürüzler gidene kadar çırpın.
Kremayı ekleyin ve biraz daha çırpın.
Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin.
Tabansız kelepçeli kek kalıbını yerleştirin ve folyoyla sıkıca taban kısmının kenarları örtülecek şekilde kaplayın.
Yuvarlak kestiğiniz yağlı kağıdı kalıbın iç tabanına yerleştirin.
Şerit halinde kestiğiniz yağlı kağıdı duvar kısmına yerleştirin.
Hazırladığınız harcı elekten geçirerek kalıba dökün.
210 derece önceden ısıtılmış fırında üstü karamelize oluncaya dek 30 dk civarı pişirin.
Dilerseniz ilk sıcağı geçtikten sonra ya da bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin.
|
San Sebastian |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175585
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2023
188 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1050 gram labne peyniri
350 gram toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
6 adet yumurta
480ml krema
30 gram un
Labneyi ve şekeri ve tuzu mikser yardımı ile çırpın.
İçerisindeki tüm şeker eridikten sonra üzerine teker teker yumurtaları ekleyerek elle çırpmaya geçin.
Üzerine ise kremaları ekleyin.
Son olarak içerisine elediğiniz kremayı ekleyin ve önceden çalıştırılmış 200 derecede fanlı bir fırında 35 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp soğumasını beleyin ve ardından servis edin.
Not: Dilerseniz üzerine çikolata sosu dökerek de servis edebilirsiniz.
|
San Sebastian Cheesecake |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173133
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2023
217 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
5 paket (1 kg) Kerem taze peynir
2 su bardağı (320 gr) Şafak toz şeker
2,5 su bardağı (480 ml) Dost krema
6 adet Bili Bili yumurta
Yarım çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 tepeleme çorba kaşığı (30 gr) Efsane un
1 paket Efsane vanilin
5 paket taze peynir, 2 su bardağı toz şeker ve yarım çay kaşığı tuzu pürüzsüz olana ve şeker çıtırtısı gidene kadar mikserle çırpın.
Üzerine 2,5 su bardağı kremayı ekleyip çırpma teliyle karışıma yedirin.
Ardından 6 yumurtayı teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin. Her yumurtayı koyduktan sonra mutlaka karışana kadar çırpın.
Son olarak 1 tepeleme çorba kaşığı unu eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın.
Yağlı kâğıt yerleştirdiğiniz 24 cmlik kek kalıbına karışımı süzgeçten geçirerek dökün.
İçerisinde hava kalmaması için kalıbı tezgâha vurun ve 200 derecelik fırının orta rafında 35 dakika pişirin.
Ardından oda sıcaklığına gelmesi için bekletip ve buzdolabında en az 4 saat soğutunca servis için hazır.
|
San Sebastian Cheesecake |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166430
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2022
292 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boyutlarda yumurta
4 çorba kaşığı kaymak (ortalama 200 gr.)
2 çorba kaşığı elenmiş un
500 gram krem peynir
1 paket vanilya
1,5 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı krema
İlk olarak geniş bir kâsenin içerisine 1,5 su bardağı şekeri ve ½ kg krem peynirini ilave edin. Karışımı en az 5 dakika kadar blenderla çırpın.
San Sebastian Cheesecake harcınızın içine bir adet yumurtayı kırın ve çırpmaya devam edin. Bir süre sonra diğer yumurtaları da tek tek kırıp biraz daha çırpın.
Harcınızın içine 4 çorba kaşığı kaymağı ve 2 su bardağı kremayı ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırma işlemini sürdürün.
Ardından iki çorba kaşığı elenmiş unu ve toz vanilyayı da karışıma dahil edin. Ancak blender ile değil bir kaşık yardımıyla karıştırma yapın. Harcınız kek kıvamında olması gerekiyor.
Fırın tepsinize yağlı kâğıt serin. Kâğıdın üzerine harcınızı yavaşça dökün.
Tepsiyi, önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına alın. 1 saat kadar pişirin. Ara sıra tatlınızı kontrol edebilirsiniz.
Tamamen piştiğinden emin olduktan sonra fırını kapatın. Ancak cheesecake’iniz fırının içinde kalmalı. Bu sürede fırının kapağını açmayı unutmamalısınız. 1 saat kadar bekletmeniz yeterli olacaktır.
Bir saatin sonunda cheesecake’i fırından çıkarın ve oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bekletip, buzdolabına kaldırın. Bir gün boyunca buzdolabında tutabilirsiniz.
Servis önerimiz ise üzerine meyve sosu veya çikolata sosu dökmenizdir. Bu şekilde harika bir San Sebastian Cheesecake ortaya çıkacaktır.
Sosunuzu ilave ettikten sonra tatlıyı dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
|
San Sebastian Cheesecake |
|
selena
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
|
Kısa URL: https://ml.md/lc153779
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2020
370 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gram taze krem peynir
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
6 yumurta
2 paket krema
1 paket vanilya ya da vanilya özütü
1,5 yemek kaşığı un
Çok az tuz
Öncelikle çırpma kabına taze krem peynirleri kaşık yardımıyla koyun.
Üzerine toz şekeri, çok az tuzu ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar çırpın.
Daha sonra yumurtaları tek tek ekleyin ve bu kısımları bir çırpma teli yardımıyla elinizle karıştırın.
Vanilya ve unu da ekleyin, çırpma teliyle karıştırmaya devam edin.
Yuvarlak kek kalıbının içine yağlı kağıdı serin ve karışımı dökün. Üzerinin düz olmasına dikkat edin.
Fırını fanlı olacak şekilde 200 dereceye ayarlayın. (Burada turbo olması önemli.)
Eğer fırınınız eşit pişirmiyorsa 10 dakika sonra fırını açıp kalıbın diğer tarafını çevirin. Böylece üzeri eşit yanacaktır.
Yaklaşık 20 dakika sonra cheesecakein üzeri kızarmış olacaktır. Fırını açtığınız da kalıbı hafifçe sallayın. İçindeki malzemeler çok hızlı sallanıyorsa biraz daha pişirebilirsiniz. Fakat daha akışkan seviyorsanız fırından alabilirsiniz.
San Sebastianı oda sıcaklığında soğuması için yaklaşık 5-6 saat bekletin. Daha sonra buzdolabına koyup 1 gece bekletin.
San Sebastian Cheesecakeiniz hazır! Üzerini çikolata sosu veya meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Not: Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Özellikle yumurtalar oda sıcaklığında olmazsa, içerisinde pişme ihtimali söz konusu olabilir. Fırını mutlaka turbo (fanlı) ayara getirin. Böylece dışı daha yanık, içi daha akışkan ve yumuşak olacaktır. Pişirme süresi tamamen fırınınıza ve nasıl sevdiğinize bağlı. Eğer akışkan seviyorsanız 20 dakika, orta akışkanlıkta seviyorsanız 30 dakika yeterli olacaktır. Piştikten sonra hemen fırından çıkarmayın, 10 dakika kadar fırının kapağı açık şekilde bekletin ve daha sonra tezgaha koyun. 5-6 saat hiçbir şekilde dokunmayın. Eğer kolay kesilebilir haldeyse yiyebilirsiniz ancak hala üzeri hafif sallanıyorsa 1 gece buzdolabında bekletin.
|
San Sebastian Cheesecake |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153577
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2020
411 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram labne peyniri
4 adet yumurta
225 gram tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
375 ml krema
Geniş bir kapta labne peyniri ve yumurtaları homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Tozşeker, un ve vanilya ekleyip karıştırmaya devam edin. En son kremayı da karışıma ekleyerek pürüzsüz bir hal alana kadar yavaşça karıştırın. 20 cm'lik kelepçeli kek kalıbının içini pişirme kâğıdı ile kaplayın. Cheesecake karışımını kalıba dökün ve hava boşluklarının kaybolması için biraz sallayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Not: Keki kalıptan kağıtla birlikte çıkaracağımız için pişirme kağıdını kelepçenin altından geçirmeyin. Tarifi hazırlamaya başlamadan önce tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
|
San Sebastian Cheesecake |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc151960
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2020
511 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
2,5 su bardağı toz şeker
1 kilo taze peynir
2 su bardağı krema
2 yemek kaşığı un
Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Çırptığınız karışımın içerisine taze peynir ve kremayı ekleyin. Bir tur çırpın, unu ekleyin ve çırpmaya devam edin. 26 cmlik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirin. Harcı kaba dökün ve her tarafını eşitleyin. Fırının en altın bir üst rafında 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 40 dakika pişirin.
|
San Sebastian Cheesecake |
|
mevsim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc149073
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2020
830 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
4 yumurta
400 gr krem peynir
200 gr labne peynir
2 paket sıvı krema (400 ml)
1.5 çay bardağı şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Krem peynirin suyunu süzün ve geniş bir kaba alın.
Krem peyniri mikser yardımıyla çırpmaya başlayın.
Ardından labne peynir, sıvı krema ve şekeri ekleyip karışımı iyice çırpın.
Yumurtaları ayrı bir kapta kırıp çırpın. Yumurtanın içerisinde kalan beyaz kısımları temizleyin.
Yumurtaları karışıma yavaşça ekleyin ve karışımı çırpmaya devam edin.
Kıvam alan karışıma elenmiş unu yavaşça ekleyin. Karışımı topak kalmayana kadar çırpın.
Karışıma vanilyayı ekleyin ve son olarak bir kere daha çırpın.
Yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 210 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Pişen san sebastian cheesecake'i fırında beklettikten sonra alın. Cheesecake'i sıcak olarak servis edebilirsiniz.
|
San Sebastian Cheesecake |
|
mevsim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc149071
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2020
627 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 Gram Labne Peyniri
200 Gram Taze Krem Peynir
3/4 (Üç Çeyrek) Su Bardağı Toz Şeker
3 Adet Oda Sıcaklığında Büyük Boy Yumurta
1 Su Bardağı Oda Sıcaklığında Krema
2 Çorba Kaşığı Un
Öncelikle labne peynirini mikserin haznesine alın. Krem peyniri ve toz şekeri ekleyin ve pu¨ru¨zsu¨z olana kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker her biri karıştıktan sonra ekleyin. Kremayı ekleyin ve sadece karışana kadar karıştırın.
Unu ekleyin ve sadece karışana kadar karıştırın.
20 cmlik kelepçeli kalıba pişirme kâğıdı serin ve içine harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında iyice kızarıp ve ortası hafif sallanana kadar pişirin.
|
San Sebastian Cheesecake |
|
mavi geyik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2019
Mesajlar: 55 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc144693
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2019
1,946 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet büyük boy yumurta
1,5 su bardağı şeker
500 gram krem peynir (labne ya da sürülebilir beyaz peynir kullanabilirsiniz)
2 su bardağı krema (400 mililitre)
1 paket vanilya (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı un
İsteğe göre limon ya da portakal kabuğu
Krem peynir ve toz şekeri büyük bir kasede karıştırın.
Mikserle 5-6 dakika kadar çırparak şekeri peynirin içinde eritin.
Çırpmaya devam ederek oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker ilave edin.
Yumurtaların ardından kremayı da ekleyip karıştırın.
Vanilyalı bir tatlı istiyorsanız, vanilyayı da bu aşamada ekleyin.
Unu ekleyip güzelce çırpın.
Orta boy kelepçeli bir kek kalıbına pişirme kağıdını kenarlardan hafifçe taşacak şekilde yerleştirin.
Kalıbın her yerini yağlayın ve karışımı kalıba boşaltın.
Fırını 190 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve kalıbı fırına verin.
Fırınınızın gücüne göre 45 dakika ila 1 saat pişirin.
Pişince fırını kapatıp kapak yarı açık şekilde yarım saat fırında dinlendirin.
Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğutun.
Soğuyan tatlıyı en az 8 saat, mümkünse 1 gün dinlendirip kalıptan çıkarın.
Pişirme kağıdını da çıkarıp dilimleyin ve servis edin.
Not: İspanyanın Bask bölgesinde bulunan San Sebastian şehrindeki La Vina Pastanesi'nden çıkıp ünü dünyaya yayılmış bir tatlı.
|
|