Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Rize Yemekleri > Samsun Mantısı (4 adet - 11,389 defa bakıldı)

Samsun Mantısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Samsun Mantısı

kalamarustası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 42
Şehir: Seferihisar
Kısa URL: https://ml.md/lc154230
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2020
420 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

2 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
Aldığı kadar un ve su
İçi için:
2 adet soğan
500 gram dana kıyma
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ceviz

Yoğurma kabına un konur ve içine yumurta kırılır.
Yumuşak bir hamur yoğurulur, üzeri örtülür ve 20 dakika dinlendirilir.
Mantının içi için bir kaba kıyma alınır, soğan rendelenir ve tuz ve karabiber eklenerek yoğurulur.
Cevizler rondodan ince olarak geçirilir.
Dinlenen hamur bezelere ayrılır.
Bezeler ince olacak şekilde açılır ve hafif kareler büyük olacak şekilde kesilir.
İçi karelere konularak üçgen şekilde kapatılır.
Tencerede mantının suyu kaynatılır, içine tuz ve yağ eklenir.
Mantılar kaynayan suya yavaş yavaş atılır, haşlanır.
Mantıyı kapattıktan sonra hemen süzmüyoruz yarım çay bardağı kadar normal su ilave edip 3 dakika kapalı tutuyoruz.
Sosu için tereyağı eritilip pul biberli sos hazırlanır.
Mantılar sunum tabağına alınır, üzerine hazırlanan sos ve bolca ceviz dökülerek sunum yapılır.



Samsun Mantısı

doğu gürbüz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.11.2020
Mesajlar: 50
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc154280
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2020
368 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
7 su bardağı un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
İçi için:
350 gram yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Servis için:
5 su bardağı tavuk suyu
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Domates salçası
Kırmızı toz biber

Unu ve tuzu kaseye alıp ortasına çukur yapın.
Önce yumurtaları çukura kırıp karıştırın.
Ardından azar azar suyu da ekleyerek kıvamlı bir hamur elde edin.
Hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
Bu esnada soğanı rendeleyin.
Kıyma, tuz ve karabiberle karıştırıp hafifçe yoğurun.
Dinlenen hamuru 5 parçaya ayırıp unladığınız tezgahta açın.
Hamurdan büyük kareler kesip ortalarına kıymalı harçtan koyun.
Kestiğiniz kareleri çok muntazam olmayan keseler halinde toparlayıp yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Fırını 180 derecede ısıttıktan sonra mantıları üstleri kızarana kadar fırınlayın.
Fırından çıkarır çıkarmaz mantıların dibine ılık tavuk suyunu dökün.
Mantıların alt kısımları suyu çekmeli ancak üstleri kıtır kalmalı.
Tavuk suyunu çeken mantıları tabaklara bölüştürün.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yakılmış yağ gezdirip servis edin.



Samsun Mantısı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156943
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2021
386 defa indirildi / yazdırıldı




800 gram un (7 su bardağı)
2 adet yumurta
Alabildiğinde ılık su
Tuz
İçi için:
500 gram dana kıyma (siniri alınmış)
2 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz

Öncelikle bir kabın içinde hamur malzemelerini karıştırın. Orta sertlikte bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamurdan orta büyüklükte bezeler kopartın ve üzerini temiz bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
Kıymanın içine ince ince doğranmış soğan, tuz ve karabiberi ekleyerek elinizde harmanlayın.
Dinlenen hamur bezelerini yaklaşık 50 cm çapında açın.
Açtığınız hamurları 3-4 cm olacak şekilde kesin.
Hamurların orta kısmına iç harçtan ekleyin.
Hamurları üçgen şeklinde kapatın ve iki uçtan birleştirin.
Hazırlanan mantılar un serpilmiş geniş tepside tüm mantılar yapılana kadar bekletilir.
Tencereye su konulur ve kaynayana kadar pişirilir.
Mantılar suyun içerisine atılır ve pişirilir. Pişirme esnasında yukarı çıkan mantılar kaşık yardımıyla aşağı itilir.
Pişen mantılar suyun altından geçirildikten sonra süzülür ve servis tabağına alınır.
Samsun mantısını, sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
Cevizle servis etmek için; Geniş servis tabağını hafifçe yağlayın.
Tabana ince dövülmüş ceviz serpiştirin. Üzerine mantıları ekleyin.
Önceden hazırlanmış tereyağlı sos ve ceviz parçaları eklenerek servis edilir.



Mantı (Samsun)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162255
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2022
243 defa indirildi / yazdırıldı




Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Buğday unu 1 Kg.
Yumurta 1 Adet
Kuru soğan 1 Büyük boy
Kıyma 400 Gr.
Sarımsak 5 Diş
Yoğurt 3 Su bardağı
Domates salçası 1/2 Yemek kaşığı
Tereyağı 2 Yemek kaşığı
Nane 1 tatlı kaşığı
Tuz
Karabiber

Buğday ununun ortası açılır. İçine yumurta kırılır. Su ve tuz eklenerek sertçe bir hamur yoğrulur. Zuvalalara ayrılarak oklava ile açılır. Açılan yufkalar önce şerit biçiminde boyuna sonra enine yaklaşık 2,5 cm. karelere kesilir.
İç'in hazırlanması: Soğan rendesi, kıyma, karabiber ve tuz karıştırılır. Kare kare kesilen hamurların içine bir miktar konarak üçgen şeklinde kapatılır. Tuzlu suda haşlanır. Pişince kevgirle servis tabağına alınır. Üstüne sarımsaklı yoğurt, en üstte de domates salçası, tereyağı ve su ile hazırlanmış sos dökülür. Nane serpilir.

Not: Mantılar haşlandıktan sonra üzerine sadece dövülmüş ceviz ve tereyağ konularak da yapılabilir. Adı cevizli mantı olur.







Samsun Mantısı Tarifleri Rize Yemekleri



(4 adet Samsun Mantısı 11,389 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort