|
Samsa Tatlısı (milföy) |
|
sultaniye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2011
Mesajlar: 64
|
Kısa URL: https://ml.md/lc64963
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011
2,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milföy (1 paket)
Ceviziçi (1 bardak)
Yumurta (1 adet)
Şeker (3 çorba kaşığı)
Şerbeti için:
Toz Şeker (2 bardak)
Su (2 bardak)
Limon (1/4 dilim)
1 Bir tencerenin içine 2 su bardağı şeker, 2 bardak su ve çeyrek limon dilimi ekleyin ve kaynatın. Karışım kaynamaya başladıktan üç dakika sonra ocağın üzerinden indirin.
5 adet milföy hamurunu üst üste koyun ve merdane yardımıyla kare formunda genişleterek açın. Tezgahın üzerine yapışmasını engellemek için bir miktar un serpin.
Bir kabın içinde 1 bardak ceviz içi, 1 yumurta akı ve 3 kaşık şekeri karıştırarak macun haline getirin. Macun haline getirdiğiniz karışımı kare formundaki hamurun içine uzunlamasına şerit halinde dizin. Kıvrım noktasına yumurta sarısını sürün ve hamuru kıvırarak kapatıp yapıştırın.
Bu işlemi tamamlamak için, içine ceviz koyduğunuz hamurunun bitiş noktasından uzunlamasına kesin. Bu işlemleri tekrar edin ve bu sayede 4-5 eşit içi ceviz dolu şerit elde edin. Her parçanın üzerine yumurta sarısı sürün.
Elde ettiğiniz şeritleri bıçak yardımıyla yatay formda (2-3 cm kalınlığında) kesin ve bu parçaları fırın tepsisine dizin ve önceden 190 derece ısıtılmış fırına verin. 25 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın ve üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün. Soğumasını bekleyin ve servis edin
|
Samsa Tatlısı (milföy) |
|
Didar Şen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc67232
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2011
1,951 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yaprak milföy hamuru
1 su bardağı ceviz içi kıyılmış
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1,5 çay bardağı şeker
Milföy hamurlarını oda ısısına getirin. Kıyılmış ceviz, yumurta akı ve şekeri bir kapta karıştırın. Milföy hamurlarının içine bu karışımı paylaştırıp rulo şeklinde sarın ve fırın tepsisine yerleştirin. Diğer milföy hamurlarının hepsini aynı şekilde hazırlayıp tepsiye koyup 1 santim eninde dilimler kesin. Üzerine çok hafif yumurta akını sürüp 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Bu arada şerbeti için şekeri ve suyu bir kapta 3 dakika kaynatıp ocaktan alın ve ılık hale getirin. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti döküp çektirin, soğuk yiyin.
|
Samsa |
|
külhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc67427
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011
3,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özgür Şef
10 Adet milföy hamuru
1 su bardağı orta incelikte kıyılmış ceviz yada fındık
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
Şerbeti için;
3,5 bardağ| şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Milföyler çözüldükten sonra her bir parçayı merdane ile açıyoruz. Karış olacak şekilde. Cevize yumurta akını ve iki yemek kaşığı şekeri ilave edip karıştırın. Açtıktan sonra bir kenarına hazırladığımız ceviz içini koyup rulo yapıyoruz. Her bir ruloyu iki parmak genişliğinde dilimliyoruz. Böylece fırına koyacağımız tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verelim. Tatlımız pişerken bir tencereye şeker ve suyu alıp şerbetimizi hazırlayalım. Yaklaşık 15 dakika kaynatalım. Limon suyunu sıkıp ocaktan alalım. Fırından çıkardığımız tatlılarımızın üzerine sıcak şerbeti gezdirelim. Soğuduktan sonra servis edelim.
|
Samsa Tatlısı |
|
nizam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2013
Mesajlar: 33 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc89002
Gönderme Tarihi: 07.May.2013
1,648 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 milföy hamuru
2 su bardağı fındık içi
1 yumurta akı
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Kıyılmış fındık ve yumurta akını karıştırıp milföy hamurlarının içine yerleştirerek rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizip 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti yapmak için tencerede suyu ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip soğutun. Fırından çıkan tepsiye şerbeti döküp soğumaya bırakın.
|
Milföyden Samsa Tatlısı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102587
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2014
1,719 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet kare milföy hamuru
100 gram toz Antep fıstığı
100 gram kıyılmış fındık
2 adet yumurta akı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Milföy hamurlarını oda sıcaklığına getirip yumuşatın. Bir kabın içine toz fındık, fıstık ve yumurta akı koyup iyice karıştırın. Bu karışımı da hamurların bir kenarına koyup sarın. Tepsiye yerleştirin ve 200 derecede 35-40 dakika kadar pişmeye bırakın bu arada şerbetini kaynatıp soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine döküp çekmesini bekleyin ve dilimleyip ikram edin.
|
|