Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Samsa Böreği (Özbekistan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Samsa Böreği (Özbekistan)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162339
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2022
345 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram eritilip ılıtılmış tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
250 gram kıyma
2 adet patates
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
Üzerine:
2 adet yumurta sarısı

Haşladığınız patatesleri rendeleyip kıyma ile birlikte kavurun.
Üzerine baharatları ekledikten sonra ocaktan alın ve böreğin iç harcının soğumasını bekleyin.
Samsa hamuru için; yağ, sıvı yağ ve yoğurdu derin bir kaba koyun. Su, tuz ve kabartma tozunu ilave edin.
Azar azar un ilavesiyle yoğurun. Hamur kulak memesinden biraz daha sert olduğunda 1 saat kadar bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları elleriniz arasında çay tabağı boyutlarında açın. İçlerine hazırladığınız harcı koyun.
Hamurun kenarlarını yukarı doğru büzüp üçgen şeklinde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıttığınız 175 derece fırında pişirin.



Özbek Usulü Samsa

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166106
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2022
198 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
250-300 ml. su
Yufka aralarını yağlamak için:
220 ml. eritilmiş tereyağı veya 300- 350 gr. oda sıcaklığında tereyağı
İçi için:
400-450 gr. dana veya kuzu kıyma
4-5 adet ince kıyılmış soğan
Tuz
Toz karabiber
Üzeri için:
2 yumurtanın sarısı
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Çörekotu
Künçüt

Hamur için; elenmiş una, ılık su ve tuz ekleyerek yoğuruyoruz. Ara ara un ilave ederek ne sert ne de yumuşak olan bir hamur elde ediyoruz. 35-50 dakika oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak dinlendirdiğimiz hamuru dört bezeye ayırıyoruz. Bezeleri yarım santim kalınlığında açıyoruz ve üzerine yağ gezdiriyoruz. Rulo şeklinde sarıp tahmini dört parmak genişliğinde dilimlere bölüyoruz. Tepsiye dizip 40-60 dakika buzdolabında bekletiyoruz. İç harç için; kıyma, ince ince doğranmış soğan, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Buzdolabına koyduğumuz hamuru çıkarıp bir santim kalınlığında açıyoruz ve hazırladığımız iç harçtan 1-2 çay kaşığı koyup üçgen şekli veriyoruz. Bitiştirdiğimiz hamur uçlarını alt tarafa çeviriyoruz. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı karışım sürüyoruz. Çörek otu, künçüt serpip önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 25- 30 dakika pişiriyoruz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024


Samsa Böreği (Özbekistan)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168007
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2022
502 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
250-300 ml su
Yufkaları yağlamak için:
220 ml. eritilmiş tereyağı veya 300-350 gr oda sıcaklığında tereyağı
İçi için:
400-450 gr dana veya kuzu kıyma
4-5 adet ince kıyılmış soğan
Tuz
Toz karabiber
Üzeri için:
2 yumurtanın sarısı
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Çörekotu
Künçüt

Hamur için; elenmiş una, ılık su ve tuz ekleyerek yoğuruyoruz. Ara ara un ilave ederek ne sert ne de yumuşak olan bir hamur elde ediyoruz. 35-50 dakika oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak dinlendirdiğimiz hamuru dört bezeye ayırıyoruz. Bezeleri yarım santim kalınlığında açıyoruz ve üzerine yağ gezdiriyoruz. Rulo şeklinde sarıp tahmini dört parmak genişliğinde dilimlere bölüyoruz. Tepsiye dizip 40-60 dakika buzdolabında bekletiyoruz. İç harç için; kıyma, ince ince doğranmış soğan, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Buzdolabına koyduğumuz hamuru çıkarıp bir santim kalınlığında açıyoruz ve hazırladığımız iç harçtan 1-2 çay kaşığı koyup üçgen şekli veriyoruz. Bitiştirdiğimiz hamur uçlarını alt tarafa çeviriyoruz. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı karışım sürüyoruz. Çörekotu, künçüt serpip önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 25- 30 dakika pişiriyoruz.



Samsa Böreği (Özbekistan)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177054
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2024
192 defa indirildi / yazdırıldı




2 Su Bardağı Su
5 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Sirke
İçine;
2-3 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
Sıvı yağ
Karabiber
Tuz
125 Gr Tereyağı
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı

Hamuru için tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
Orta sertlikte bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp 30dk dinlendirin.
Tereyağını eritin ve soğutun.
İç harcı için soğanı kavurun.
Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
İç harcı soğumaya bırakın.
Hamuru 4 eşit parçaya bölüp, her bir bezeyi açabildiğiniz kadar açın.
Bezelerin üzerine, erittiğimiz yağdan ilave edip her yerine gelecek şekilde sürün.
4 kata da aynı işlemi uygulayın.
En üstüne de yağdan sürdükten sonra hamuru rulo şeklinde sıkıca sarın.
Hamuru kıvırıp, üzerini örtün ve buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Bekleyen hamuru ortadan kesin.
Daha sonra hamuru 2 parmak eninde dilimleyin.
Dilimlediğiniz bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açın.
İç harçtan ilave edip hamura yayın.
Hamuru üçgen şeklinde kıvırın.
Hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında börekler kızarana kadar pişirin.
Börekleri servis edin.



Samsa Böreği (Özbekistan)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177736
Gönderme Tarihi: 13.May.2024
205 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Hamuru için:
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
500 ml. su
700 gram un
300 gram tereyağı (eritilmiş, hamuru yağlamak için)
İçi için:
400 gram kuşbaşı et (küçük doğranmış)
4 adet soğan (minik doğranmış)
5-6 dal maydanoz (ince doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu
1 yemek kaşığı susam

Derin bir kaseye yumurtaları ekleyin.
Suyu da ekleyin ve güzelce çırpın.
Tuz ve unu da ekleyin.
Ardından homojen kıvam alana dek yoğurun.
Hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
Bir kasede etleri, soğanları, baharatları ve maydanozu karıştırın.
Elinizle 2-3 dakika yoğurun.
Hamuru 4 parçaya bölün.
2 hamuru açın ve erittiğiniz tereyağı ile aralarını ve üzerini yağlayın.
Hamuru rulo haline getirin.
Birbirinin etrafına dolayın ve gül şeklini verin.
Üzerini streç filmle kapatın ve 25 dakika daha buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen ruloyu açın ve yuvarlaklar halinde kesin.
Aralarına etli harçtan koyun.
Elinizle hamurun yukarıdaki iki tarafını büzün.
Hamurun alt kısmını da kapatın ve üçgen şekli alsın.
Yaptığınız börekleri tepsiye dizin ve yumurta sarısı sürün.
Susam ile çörek otuekleyin.
180 dereceye ayarlı fırında, orta rafta, üzeri altın sarısı olana dek pişirin.
Samsa böreği hazır. Sıcak sıcak tüketin.







Samsa Böreği (Özbekistan) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri



(5 adet Samsa Böreği (Özbekistan) 16,180 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort