|
Şam Balı |
 |
sıcak köşe
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.05.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc51725
Gönderme Tarihi: 17.May.2010
2,805 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1.5 su bardağı süt
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su baraağı su
2 çay kaşığı limon suyu.
Şeker ve su kaynatılır. Limonla kestirilir. Ateşten indirilip soğumaya bırakılır.
İrmik, şeker karıştırılır, iyice karıştırıldıktan sonra ortası havuzlanır. Süt azar azar katılarak yoğurulur. Sert bir hamur tutulur. Pişirilecek tepsi önce kestirilmiş şurupla yağlar gibi ıslatılır. Sıra, hamuru tepsiye yaymaya gelir. Tepsinin tam ortasına dökülen hamur bir bıçak veya çatalla iyice tepsiye yayılır. Orta ısıda bir fırında 15-20 dakika bırakılır. Pişmesine az kala çıkarılır. Eşit kalınlıkta kesilir. Tekrar fırına atılır. 5 dakika kadar sonra çıkartılarak şerbeti azar azar dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuduğunda servis yapılır.
|
Şambali |
 |
krm
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51380
Gönderme Tarihi: 04.May.2010
2,637 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Tarçın
1/2 paket kabartma tozu
Yer fıstığı
Şerbet için:
2.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Şeker, yoğurt, irmik, un ve kabartma tozu karıştırılarak orta boy yağsız tepsiye dökülür. Kabukları Soyulmuş fıstıklar 2 parmak arayla malzemenin üzerine sıralanarak 180° kızartılır. Kaynayıp soğutulmuş şurup kızarmış şambalının üzerine dökülür. Tekrar söndürülmüş fırına sürülür. 5 dakika sonra çıkarılır. Baklava dilimleri keserek üzerine tarçm serpilip servis yapılır.
|
Şambali |
 |
merhamet
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2008
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23126
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2008
2,443 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı şeker
2 su bardağı yoğurt
1/2 kg irmik
1 çay kaşığı karbonat
Biraz tuzsuz fıstık
Şurubu:
4 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Fıstık hariç, diğer malzemeyi karıştırıp, yağlanmış tepsiye dökün. Fıstığı üzerine yayıp, fırına verin. Üzeri kızarınca çıkarıp, soğuk şerbeti dökün.
ML® Kalburabastı için tıklayın
|
Şambali |
 |
zumZUM
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc6884
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006
2,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mualla AYDIN - Elif GÜNGÖR
3 çay bardağı un
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
6 çay bardağı irmik
Kabartma tozu
Şerbet İçin:
9 çay bardağı şeker
4 çay bardağı su
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
Malzemeler bir bütün halinde karıştırılarak bir tepsiye dökülür ve fırında pişirilmeye bırakılır. NOT : Kek sıcak, şerbet ılık olacak.
|
Şambali |
 |
Koç
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.01.2006
Mesajlar: 54 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc3180
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
6,643 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. irmik
1/2 kg. şeker
2 bardak su
Vanilya
Şurup için:
1 kg. şeker yarım limon
1 litre su
Malzemeleri bir kaba koyarak iyice karıştırın, yağlanmış tepsiye dökün (üzerine badem döşenebilir) fırında pişirin. Diğer tarafta kaynattığınız şurubu soğuk , şambalı sıcak olarak üstüne dökerek servise verin.
ML® Şambali için tıklayın
|
|