| 
 
 
 | 
Şam Tatlısı | 
  | 
Zehra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2005 
Mesajlar: 46 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc555 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2005 
16,575 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı un
 
yarım kiloluk 1 paket irmik
 
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
 
100 gr. tuzsuz fındık
 
Şerbeti İçin;
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
2,5 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Yoğurt ve şekeri derin bir kapta çırpın. Unu azar azar ekleyip karıştırın. İrmik ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın. Orta büyüklükte fırın tepsisini hafif yağlayın, karşımı dökün. Üzerine eşit aralıklarla fıstıkları dizin, 180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. İyice kızarınca fırını kapatın, tatlı ılıyıncaya kadar fırının içinde bekletin, Şerbeti hazırlamak için; su ve toz şekeri tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1-2 dakika sonra ateşten alın. Ilık şerbeti ılık tatlını üzerine gezdirin. Tatlı şerbeti çekince küçük kareler halinde dilimleyin servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Şam Tatlısı | 
  | 
merhamet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2008 
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23115 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2008 
4,223 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
2 paket vanilya.
 
Şerbeti için:
 
3,5 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su.
 
Süslemek İçin:
 
1 su bardağı süt
 
1 paket kremşanti
 
fındık
 
 
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, kek kıvamında iyice karıştırın . Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarına kadar pişirin. Diğer tarafta şerbetini yapın. Hamurda şerbet de ılıkken üzerine gezdirin.
 
 
 ML® Kesme Tatlı için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "kumanda" tarafından gönderildi. 18.07.2019
  
 | 
Şam Tatlısı | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152294 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020 
586 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı un
 
2,5 su bardağı irmik
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket vanilya
 
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
 
1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık
 
Şerbeti için:
 
2,5 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
1 dilim limon
 
 
Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvıyağ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpın.
 
Daha sonra irmik, karbonat, vanilya eklenip tekrar çırpın.
 
Un kontrollü şekilde ilave edilip çırpılır.
 
Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç dökülür.
 
2' ye ayrılmış fıstıklar da üzerine düzenli bir şekilde dizilir.
 
Önceden ısıtılmış 180 C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
 
Şerbeti için şeker, su küçük bir tencerede kaynatılır.
 
Kaynadıktan sonra içine limon eklenip 1-2 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
 
Tatlı fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için beklenir.
 
5 dakika kadar sonra keskin bir bıçakla dilimlere ayrılır. Ilık şerbet tatlının üzerine gezdirilir.
 
Şerbeti çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp 1-2 saat bekletilir.
 
 
 
  
 | 
Şam Tatlısı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157545 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2021 
514 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.milliyet.com.tr
 
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı un
 
2,5 su bardağı irmik
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket vanilya
 
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
 
1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık
 
Şerbeti:
 
2,5 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
1 dilim limon
 
 
Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvıyağ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpın.
 
Daha sonra irmik, karbonat, vanilya eklenip tekrar çırpın.
 
Un kontrollü şekilde ilave edilip çırpılır.
 
Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç dökülür.
 
2' ye ayrılmış fıstıklar da üzerine düzenli bir şekilde dizilir.
 
Önceden ısıtılmış 180 ‘C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
 
Şerbeti için şeker, su küçük bir tencerede kaynatılır.
 
Kaynadıktan sonra içine limon eklenip 1-2 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
 
Tatlı fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için beklenir.
 
5 dakika kadar sonra keskin bir bıçakla dilimlere ayrılır.
 
Ilık şerbet tatlının üzerine gezdirilir. Şerbeti çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp 1-2 saat bekletilir.
 
 
 
  
 | 
Şam Tatlısı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185332 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2025 
24 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Keki için:
 
2 su bardağı irmik
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı toz şeker
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilin
 
1 su bardağı un
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı su
 
2 su bardağı toz şeker
 
Birkaç damla limon suyu
 
Üzeri için:
 
Badem veya fıstık (isteğe bağlı)
 
 
Önce şerbeti hazırlayın: Su ve şekeri tencereye alın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.
 
Kek için yoğurt, şeker ve sıvı yağı karıştırın. Ardından irmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek homojen bir hamur elde edin.
 
Yağlanmış fırın kabına hamuru dökün. Üzerine badem veya fıstıkları yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirin.
 
Şerbeti iyice çektikten sonra dilimleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |