|
ŞAM SÜTLACI |
|
Koç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2006
Mesajlar: 54 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc3179
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
2,915 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1/2 gr damla sakızı
350 gr pirinç
1/4 litre süt
Şurup için:
1 çorba kaşığı limon suyu
3 su bardağı toz şeker
1/5 bardak su
HAZIRLANIŞI
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra sütle birlikte koyu bir lapa haline gelene dek sık sık karıştırarak pişirin. Pirince, dövüp, toz haline getirdiğiniz sakızı katıp, karıştırın. Bu karışımı servis yapacağınız kaselere iki parmak kalınlığında boşaltıp, soğumasını bekleyin. Bu arada şurubu hazırlayın. Şeker ve suyu koyu bir şurup haline gelene dek kaynatın. İçıne limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra şurubu soğutun. Sütlacı üzerine döküp servis yapın.
ML® Bağdat Sütlacı (görsel)
|
Şam İşi Sütlaç |
|
sude
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc7143
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2006
2,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 fincan firinç
8 bardak süt
2 parça damla sakızı
1,5 bardak şeker
1,5 bardak su
birkaç damla limon suyu
200 gr. kaymak
2 fincan pirinci haşlayıp tenceredeki süte katın. Dövülmüş 2 damla sakızı ve biraz tuz ilave edip, lapamsı bir hal alıcaya kadar kaynattıktan sonra büyük bir kabağa alıp soğutun. Başka bir kapta su ile şekeri bir arada kaynatıp birkaç damla limon suyu katın. Bu şurubu sütlaca dökün kaymakla servis yapın.
|
|