Kısa URL: https://ml.md/lc123901
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2017
2,241 defa indirildi / yazdırıldı
8 adet küçük dana pirzola
8 küçük dilim AYTAÇ - PİLİÇ SALAM
8 adet adaçayı yaprağı
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı ısıtılmış et suyu
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
Dana etlerini iyice inceltene kadar dövün.
Her et diliminin üzerine bir AYTAÇ - PİLİÇ SALAM yerleştirin, üzerine bir adaçayı yaprağı koyun. Tuz ve karabiber serpin.
Dilimleri iç malzemesinin etrafına sarıp rulo yapın ve bir kürdan saplayarak açılmamalarını sağlayın.
Tereyağının yarısını ruloları içine alacak büyüklükteki bir tavada kızdırın.
Tereyağı kızdığında ruloları atıp etler kıvamını bulana kadar (7-10 dakika) döndüre döndüre her iki yüzlerini pişirin ve ısıtılmış bir tabağa alın.
Kalan tereyağını ve et suyunu tavaya ekleyip dibine yapışmış artıkları tahta bir kaşıkla kazıyarak kaynatın.
Sosu ruloların üzerine döküp servis yapın.
4 dilim dana bonfile (ince dövülmüş, yaklaşık 80-100 gr’lık parçalar)
4 dilim jambon veya pastırma
4 yaprak taze adaçayı
2 yemek kaşığı un (hafifçe unlamak için)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz ve karabiber
Kürdan (rulo tutturmak için)
Dana dilimlerinin üzerine birer dilim jambon yerleştirin ve her birinin üzerine bir adaçayı yaprağı koyun. Kürdanla sabitleyin.
Etin sadece alt yüzünü (jambonsuz tarafını) hafifçe una bulayın.
Geniş bir tavayı kızdırın. Zeytinyağını ekleyin. Etleri önce una bulanmış yüzü alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin. Orta ateşte her iki tarafını 2-3 dakika pişirin.
Tüm etler piştikten sonra tereyağını ekleyip sos kıvam alana dek birkaç dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Etleri sıcak servis tabaklarına alın, üzerine tavadaki sosu gezdirin.