| 
 
| 
 
 
 | 
 
Salsa Sos | 
 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180682 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2024 
202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 
https://www.haberturk.com
 
 
4 adet olgun domates
 
1 adet soğan
 
1 adet yeşil biber (jalapeño veya yeşil biber)
 
2 diş sarımsak
 
1/4 su bardağı taze kişniş (veya maydanoz)
 
1 limonun suyu
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz (isteğe bağlı)
 
Karabiber (isteğe bağlı)
 
 
Domatesleri yıkayın, saplarını kesin ve küçük küpler halinde doğrayın.
 
Soğanı ve yeşil biberi ince ince doğrayın. Eğer daha az acı seviyorsanız, biberin çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.
 
Sarımsakları soyup ezin veya ince ince doğrayın.
 
Doğranmış domates, soğan, biber ve sarımsağı büyük bir kasede karıştırın.
 
Taze kişnişi ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin.
 
Karışıma limon suyu ve zeytinyağını ekleyin. Tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın.
 
Sosu iyice karıştırın ve tatların karışması için 15-30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
 
 
Not: Salsa sosunun kökeni, özellikle Latin Amerika mutfağına dayanır. Salsa, İspanyolca'da "sos" anlamına gelir ve bu soslar, genellikle domates, biber, soğan, sarımsak, kişniş ve lime gibi malzemelerle hazırlanır. Salsa sosları, Meksika ve diğer Latin Amerika ülkelerinde, özellikle tacos, burritos ve nachos gibi yemeklerin yanında yaygın olarak kullanılır.
 
 
 
  
 | 
 
Salsa Sos | 
 
  | 
pi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.11.2009 
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145026 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2019 
663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 diş sarımsak   
 
5 dal maydanoz   
 
4 adet domates
 
1 adet yeşil biber
 
1 adet küçük soğan
 
Çeyrek limonun suyu   
 
Karabiber   
 
Acı sos
 
Tuz   
 
 
Domatesleri güzelce yıkayın.
 
Kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.  
 
Soyduğunuz domatesleri mutfak robotundan geçirdikten sonra bir tabağın içine aktarın.  
 
Biberleri ve soğanları güzelce temizleyin.
 
Temizlenen sebzeleri küçük küçük doğradıktan sonra domateslerin üzerine ekleyin.
 
Sarımsakları ve maydanozları tabağın üzerine ince ince kıyın.
 
Tabağın üzerine en son limon suyunu da ilave ettikten sonra tuz, karabiber ve acı sosunu ekleyip karıştırın.   
 
Sosunuz hazır, buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra hemen servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Salsa Sos Tarifleri Balık Sosu Tarifleri
 | 
 
 
 
 |