| 
 
 
 | 
Şalgamlı Bulgur Salatası | 
  | 
kuş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.12.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121889 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2016 
1,102 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet şalgam
 
1 su bardağı ince bulgur
 
Yarım demet maydanoz
 
5 adet taze soğan
 
Yarım adet limon
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Şalgam soyulur, ortadan ikiye kesilir. Az suda yumuşayana kadar haşlanır. Sonra şalgam kuşbaşı şeklinde doğranır. Şalgamın kaynatma suyuyla birlikte bulgurla karıştırılır. 5 dakika sonra ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, doğranmış şalgam, limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edilir. Güzelce karıştırılır.
  
 | 
Şalgamlı Bulgur Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156961 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2021 
369 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pilavlık bulgur
 
2 su bardağı şalgam suyu
 
Yarım demet maydanoz
 
4 dal yeşil soğan
 
10-12 adet kornişon turşu
 
1 su bardağı konserve mısır
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım limon suyu
 
Tuz
 
 
Öncelikle şalgam suyunu bir tencereye alın ve kaynatın.
 
Daha sonra içine bulguru ekleyin.
 
Suyunu çekene kadar pişirin.
 
Soğumasını bekleyin.
 
İnce ince doğradığınız yeşil soğan, maydanoz, kornişon turşusu ve mısırı ilave edip, karıştırın.
 
Sonra limon suyu ve sıvıyağı birleştirerek karıştırın.
 
Servis tabağına aldığınız salatanın üzerinde bu sosu gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Şalgamlı Bulgur Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174070 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2023 
341 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://torku.com.tr
 
 
1 su bardağı Torku Çatalhöyük Pilavlık Bulgur
 
2 su bardağı şalgam suyu
 
1 kucuk kase kornişon turşu
 
1 kucuk kase mısır
 
1 tutam maydanoz
 
1 tutam dereotu
 
3-4 dal yeşil soğan
 
1 cay bardagi ceviz
 
Sos için:
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım limon suyu
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı Kuru nane
 
1 diş sarımsak
 
 
Şalgam suyunu bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Kaynayan şalgam suyuna bir bardak yıkadığınız bulguru ilave edin, kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Pişen bulgur soğuduktan sonra geniş bir kaseye alın ve üzerine sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin harmanlayın. Bir kasede sos için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp salatanın üzerine gezdirin limon dilimleri ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |