| 
 
 
 | 
Şalgam Sulu Bulgur Salatası | 
  | 
uhulet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2019 
Mesajlar: 30 Şehir: Frankfurt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147612 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2020 
634 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
1 su bardağı şalgam suyu
 
1,5 su bardağı su
 
200 gram kornişon turşusu
 
150 gram mısır
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
4 dal taze soğan
 
4-5 kaşık zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Turşuları küp küp doğrayın.
 
Maydanoz, dereotu ve taze soğanları ince ince kıyın.
 
Su ve şalgam suyunu tencerede karıştırın.
 
Bulgurları bu karışımda suyunu iyice çekene kadar haşlayın.
 
Bulgurları geniş bir salata kabına alıp biraz soğutun.
 
Doğradığınız yeşillikleri, turşuları ve mısırları bulgura ilave edin.
 
Zeytinyağını da üzerine gezdirip hepsini iyice harmanlayın.
 
Gerekirse tuz ekleyip lezzetlendirebilirsiniz.
 
Salatanızı yaparken kimyon ve nar ekşisi de ilave ederek farklı bir tat elde edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Şalgam Sulu Bulgur Salatası | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148712 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2020 
1,035 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre acılı şalgam suyu
 
3 su bardağı iri bulgur
 
1 kutu konserve mısır
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
1 su bardağı doğranmış kornişon turşu
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
Karabiber
 
Limon suyu
 
İsteğe bağlı tuz
 
 
Şalgam suyunu bir tencereye alıp kaynatın.
 
Kaynayan şalgam suyuna bulguru ekleyin.
 
Pilav gibi pişirerek demlenmeye bırakın.
 
Zeytinyağını da ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
 
Bu esnada yeşillikleri ve kornişonu doğrayın.
 
Soğuyan bulgura diğer malzemeleri ilave edin ve karıştırın.
 
Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mor Bulgur Salatası | 
  | 
Ahben 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2020 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148966 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2020 
549 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
2,5 su bardağı şalgam suyu
 
10 adet kornişon turşu
 
Yarım demet dereotu
 
1 adet konserve mısır
 
Limon veya nar ekşisi
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Şalgam suyunu kaynatın ve içine bulguru ekleyin.
 
Pilav gibi pişirin. Daha sonra soğuması için bir kenara alın.
 
Dereotunu ince ince kıyın.
 
Kornişon turşuları da küçük küp şeklinde doğrayın.
 
Bütün malzemeleri bir kaseye alın.
 
Üzerine tuz, zeytinyağı, nar ekşisi veya limon ekleyip karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Şalgam Sulu Bulgurlu Salata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173020 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2023 
290 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatih Belediyesi
 
 
2 su bardağı iri pilavlık bulgur
 
1 su bardağı şalgam suyu
 
1 tane şalgam 1,5 su bardağı su
 
Yarım demet maydanoz ve dereotu
 
4 tane taze soğan
 
4 veya 5 kaşık zeytinyağı
 
Tuz
 
İsteğe bağlı kimyon
 
 
Yıkayıp doğradığınız şalgamı haşlayın.suyunu dökmeyin, bulguru haşlarken kullanılacaktır.
 
Bulguru su ve şalgam suyunda haşlayın.
 
Pilav gibi suyu çekene kadar haşlayın.
 
Diğer malzemeleri de doğranmış şekilde hazır tutun.
 
Pilav pişince malzemeleri de karıştırıp zeytinyağını üstüne gezdirin, servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |