Kısa URL: https://ml.md/lc147612
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2020
533 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı şalgam suyu
1,5 su bardağı su
200 gram kornişon turşusu
150 gram mısır
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4 dal taze soğan
4-5 kaşık zeytinyağı
Tuz
Turşuları küp küp doğrayın.
Maydanoz, dereotu ve taze soğanları ince ince kıyın.
Su ve şalgam suyunu tencerede karıştırın.
Bulgurları bu karışımda suyunu iyice çekene kadar haşlayın.
Bulgurları geniş bir salata kabına alıp biraz soğutun.
Doğradığınız yeşillikleri, turşuları ve mısırları bulgura ilave edin.
Zeytinyağını da üzerine gezdirip hepsini iyice harmanlayın.
Gerekirse tuz ekleyip lezzetlendirebilirsiniz.
Salatanızı yaparken kimyon ve nar ekşisi de ilave ederek farklı bir tat elde edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc148712
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2020
883 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre acılı şalgam suyu
3 su bardağı iri bulgur
1 kutu konserve mısır
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 su bardağı doğranmış kornişon turşu
1 su bardağı zeytinyağı
Karabiber
Limon suyu
İsteğe bağlı tuz
Şalgam suyunu bir tencereye alıp kaynatın.
Kaynayan şalgam suyuna bulguru ekleyin.
Pilav gibi pişirerek demlenmeye bırakın.
Zeytinyağını da ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Bu esnada yeşillikleri ve kornişonu doğrayın.
Soğuyan bulgura diğer malzemeleri ilave edin ve karıştırın.
Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc148966
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2020
423 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pilavlık bulgur
2,5 su bardağı şalgam suyu
10 adet kornişon turşu
Yarım demet dereotu
1 adet konserve mısır
Limon veya nar ekşisi
Zeytinyağı
Tuz
Şalgam suyunu kaynatın ve içine bulguru ekleyin.
Pilav gibi pişirin. Daha sonra soğuması için bir kenara alın.
Dereotunu ince ince kıyın.
Kornişon turşuları da küçük küp şeklinde doğrayın.
Bütün malzemeleri bir kaseye alın.
Üzerine tuz, zeytinyağı, nar ekşisi veya limon ekleyip karıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc173020
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2023
186 defa indirildi / yazdırıldı
Fatih Belediyesi
2 su bardağı iri pilavlık bulgur
1 su bardağı şalgam suyu
1 tane şalgam 1,5 su bardağı su
Yarım demet maydanoz ve dereotu
4 tane taze soğan
4 veya 5 kaşık zeytinyağı
Tuz
İsteğe bağlı kimyon
Yıkayıp doğradığınız şalgamı haşlayın.suyunu dökmeyin, bulguru haşlarken kullanılacaktır.
Bulguru su ve şalgam suyunda haşlayın.
Pilav gibi suyu çekene kadar haşlayın.
Diğer malzemeleri de doğranmış şekilde hazır tutun.
Pilav pişince malzemeleri de karıştırıp zeytinyağını üstüne gezdirin, servis tabağına alın.