| 
 
| 
 
 
 | 
 
ŞALGAM OTURTMASI | 
 
  | 
dadı kalfa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53830 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2010 
2,595 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Soyulmuş şalgamların ortalarını oyduktan sonra sadeyağla kızartınız. Çentilmiş soğanı sadeyağla kuvvetli ateşte öldürünüz, içine kıyma ile fıstık, üzüm atınız, pembeleşince domates suyu, kıyılmış maydanoz koyunuz. Tuz, biber serpip karıştırınız. Bu harçla şalgamları doldurup sahana diziniz. Üzerine biraz şeker serpiniz. Yeteri kadar etsuyu gezdirip kapalı olarak orta ateşte pişiriniz.
  
 | 
 
ŞALGAM OTURTMASI | 
 
  | 
ışı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.03.2013 
Mesajlar: 62 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87915 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2013 
2,819 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Şalgam
 
Sadeyağı
 
2 baş soğan
 
Kıyma
 
2 domates
 
Fıstık
 
Üzüm
 
Tuz
 
Karabiber
 
Maydanoz
 
 
Yıkanmış, kabukları soyulmuş şalgamların ortalarını oyun. Bir tavadaki sadeyağında pembeleştirin. Bir tencereye biraz sadeyağla çentilmiş 2 baş soğan atın. Soğanlar pembeleşince dilediğiniz kadar kıymayı, fıstık, üzümle birlikte katıp kıyma suyunu salıp da çekinceye kadar döndürün. 2 domates, kıyılmış bir baş maydanoz, tuz, biber ekledikten sonra pişirin. Bu kıymalı içi şalgamların ortalarına doldurun. Tencereye dizin. Yarısına kadar etsuyu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp şalgamlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ŞALGAM OTURTMASI Tarifleri Sarımsak Tarifleri
 | 
 
 
 
 |