|
|
ŞALGAM OTURTMASI |
|
dadı kalfa
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53830
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2010
2,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
Soyulmuş şalgamların ortalarını oyduktan sonra sadeyağla kızartınız. Çentilmiş soğanı sadeyağla kuvvetli ateşte öldürünüz, içine kıyma ile fıstık, üzüm atınız, pembeleşince domates suyu, kıyılmış maydanoz koyunuz. Tuz, biber serpip karıştırınız. Bu harçla şalgamları doldurup sahana diziniz. Üzerine biraz şeker serpiniz. Yeteri kadar etsuyu gezdirip kapalı olarak orta ateşte pişiriniz.
|
ŞALGAM OTURTMASI |
|
ışı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2013
Mesajlar: 62 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc87915
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2013
2,701 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şalgam
Sadeyağı
2 baş soğan
Kıyma
2 domates
Fıstık
Üzüm
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Yıkanmış, kabukları soyulmuş şalgamların ortalarını oyun. Bir tavadaki sadeyağında pembeleştirin. Bir tencereye biraz sadeyağla çentilmiş 2 baş soğan atın. Soğanlar pembeleşince dilediğiniz kadar kıymayı, fıstık, üzümle birlikte katıp kıyma suyunu salıp da çekinceye kadar döndürün. 2 domates, kıyılmış bir baş maydanoz, tuz, biber ekledikten sonra pişirin. Bu kıymalı içi şalgamların ortalarına doldurun. Tencereye dizin. Yarısına kadar etsuyu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp şalgamlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
|
|
ŞALGAM OTURTMASI Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|