| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Şalgam Çorbası Tarifleri Çorba Tarifleri
| 
 |  
| Şalgam Çorbası |  
|  | muhteşem Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.11.2008
 Mesajlar: 20
 Şehir: İzmit
 | Kısa URL: https://ml.md/lc30244 Gönderme Tarihi: 11.Kas.2008
 2,439 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 25 g (1 1/2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
 500 g küçük beyaz şalgam (kabukları soyulup, her biri 4'e bölündükten sonra, ince dilimlenmiş)
 1/4 tatlı kaşığı tuz
 1/4 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi
 3 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
 3 küçük patates
 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
 
 Büyük bir tencereye tereyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı eritin. Eriyince şalgam dilimlerini koyup, sık sık karıştırarak, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.
 Tuz ve hintcevizi rendesini serpip, hafifçe karıştırdıktan sonra, pişmiş şalgam dilimlerinden 2 çorba kaşığı . kadarını delikli kaşıkla alarak, süsleme için bir kenara bırakın.
 Tavuk suyunu tencereye ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak, bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, yüzeyde biriken köpükleri ara sıra kaşıkla alarak, 20 dakika pişirin.
 Patatesleri soyup, her birini 4'e böldükten sonra geniş kenarları yönünde ince dilimleyerek, tencereye ekleyin ve yumuşayıncaya (ama sertliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar (10-15 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, çorbayı 4 çorba tabağına bölüştürdükten sonra, maydanozları ve ayırdığınız haşlanmış şalgam dilimlerini serpiştirerek, servis yapın.
 
 
 |  
| Şalgam Çorbası |  
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155058 Gönderme Tarihi: 27.Arl.2020
 413 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 kilogram beyaz şalgam
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı domates salçası
 1 adet domates
 7-8 yemek kaşığı bulgur
 7-8 su bardağı et veya tavuk suyu
 Çeyrek demet maydanoz
 Tuz
 Karabiber
 
 Şalgamları köklerini kesip soyduktan sonra küp küp doğrayın.
 Bol miktarda suyun içine koyup 1-1,5 saat acı suyunun çıkması dinlendirin.
 Bu sürenin sonunda suyu süzüp dökün ve şalgamlarını bol suyla yıkayın.
 Soğanı ve domatesi de küp küp doğrayın.
 Tereyağını tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.
 Üzerine salçayı ekleyip biraz daha çevirdikten sonra et ya da tavuk suyunu ekleyip orta ateşte kaynatın.
 Bulguru ilave edip biraz daha kaynattıktan sonra şalgamları, tuzu ve karabiberi ilave edin.
 Kısık ateşte şalgamlar yumuşayana kadar pişirdiğiniz çorbayı ocaktan almadan önce üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
 Limon suyu ekleyip servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |