Kısa URL: https://ml.md/lc56646
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2010
1,945 defa indirildi / yazdırıldı
Önce şalgamlar, güzelce sudan geçirilmeli ve kabuklarını soymalıdır. Münasip büyüklükte kesmelidir.
Diğer yandan hazırlanmış soğanı et lokmalariyle veya kıyma ile tavada kavurup tencereye almalı. Şalgam lokmalarını üzerine mümkün olduğu kadar intizamla dizmeli. Üst kısmını da bir miktar kıyma ile kapayarak kâfi miktarda suyu da katmalıdır. Tuzunu ve biberini serpip orta ateşe sürmelidir.
Not: Bazıları buna bir iki parça şeker atarlar ve şalgamı, yoğurtlu yerler.
Kısa URL: https://ml.md/lc96241
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2014
1,690 defa indirildi / yazdırıldı
500 g şalgam
250 g yağlı kuşbaşı et
1 iri soğan
2 domates veya 1 kaşık salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 su bardağı su
1 kaşık tereyağ veya kuyruk yağı
Et kuşbaşından daha büyük parçalar halinde doğrandıktan sonra yıkanarak kapağı kapatılır ve bıraktığı suyu çekinceye kadar pişmeye bırakılır.
Cızırdamaya başlayınca halka doğranmış soğanla birlikte kavrulur.
Etin üzerine soyulmuş ve doğranmış şalgamı eklendikten sonra birkaç dakika kapağı kapalı olarak bekletilir.
Kapak açılarak şalgam kaşıkla çevrilir ve tekrar birkaç dakika kapağı kapalı olarak buğulanmaya bırakılır.
Kabuğu soyulmuş konkase domatesler eklenerek karıştırılır.
Salça su ve biberle birlikte karıştırıldıktan sonra yemeğin üzerine gezdirilir.
Hafif ateşte karıştırmadan pişirilir.