|
SALEP YAPIMI |
 |
aytekin
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Yenimahalle-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43822
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2009
9,665 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. süt
1 Su bardağı toz şeker
1 Çorba kaşığı salep
1 Paket tarçın
1 Bir tencerede şeker ile salebi karıştırınız.
2 Soğuk sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ilave ediniz.
3 Karıştırarak ateş üzerinde kaynatınız ve 1 - 2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alınız.
4 Bardaklara koyarak sıcak servis yapınız.
5 Üzerini tarçınla süsleyiniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.11.2023
|
Salep hazırlama |
 |
neron
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.10.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc18705
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2007
6,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. süt
5 gr. salep (2 kahve kaşığı)
100 gr. şeker (3 çorba kaşığı)
biraz tarçın
1) Sütü bir tencereye koyunuz.
2) İçerisine şekeri, salebi ilave ediniz.
3) Orta hararetli ateşte karıştırarak 15-20 dakika pişiriniz.
4) Bardaklara boşaltıp üzerine tarçın serpiniz.
5) Sıcak olarak servis yapınız.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.11.2023
|
SALEP |
 |
DARI
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12892
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2007
2,598 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
10 gram salep (4 kahve kaşığı)
150 gram toz şekeri
yeteri kadar toz tarçın ve mahlep
Sütle şekeri süt tenceresine koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtun. Yavaş yavaş karıştırılacak süt ılıyıncaya kadar karıştırmaya ara vermeden salebi serpiştirerek katın. Ve yine karıştırmaya devam ederek 15-20 dakika kadar salebi pişirin. Salep pişince bunu bardaklara boşaltın. Üzerlerine mahleple tarçın serptikten sonra sıcak sıcak servis yapın.
Not: Bazı kimseler salebi daha tatlı içmeyi sevmektedirler. Bu gibi kimseler daha fazla şekerle pişirebilirler.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024
|
Salep |
 |
Borekch
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc7426
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2006
2,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 tatlı kaşığı salep
6 bardak süt
8 çorba kaşığı tozşeker
tarçın
Süt ve salebi uygun büyüklükte bir tencerede 10-12 dakika kadar kaynatalım. Kaynayan malzememizin üzerine şekerini koyup iyice karıştıralım. Kıvama gelince ateşten indirerek tarçın atıp servise sunalım.
Not: Kişi sayısına göre malzemeler katlanarak artırılabilir.
ML® Kızılcık Şurubu için tıklayın
ML® Kızılcık Şurubu (görsel)
|
SALEP |
 |
Borekch
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3041
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
2,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 çorba kaşığı şeker
yarım çorba kaşığı toz salep
2 çay kaşığı tarçın
4 bardak süt
Salep ve şekeri bir tencereye koyup iyice karıştırın. Soğuk sütü azar azar ekleyerek ezin. Karıştırarak kısık ateşte koyulaşıncaya dek 10-15 dakika kadar pişirip ateşten çekin. Bardaklara koyup üzerini tarçınla süsleyin.
ML® Yalancı Salep için tıklayın
|
Salep |
 |
goksimsir
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.01.2006
Mesajlar: 41
|
Kısa URL: https://ml.md/lc919
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2006
2,908 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nişasta 1 tatlı kaşığı
Patates nişastası 1 tatlı kaşığı
Pirinç unu 1 tatlı kaşığı
Süt 1 su bardağı
Toz şeker 1,5 çorba kaşığı
Tarçın (istenildiği takdirde)
Teflon tencerede nişasta, patates nişastası ve pirinç ununu hafif kavurun. Daha sonra süt ve toz şekeri katın. Boza kıvamına gelene kadar pişirin. Üzerine de istenildiği takdirde tarçın serpip servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 31.10.2023
|
|