| 
 
 
 | 
Salçalı Tavuk Köftesi | 
  | 
dilaver can 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 01.07.2015 
Mesajlar: 10 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108953 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2015 
1,781 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram tavuk göğüs eti
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
3 diş sarımsak
 
Yarım demet maydanoz
 
Kimyon, karabiber
 
Sosu için:
 
3 adet sivribiber
 
2 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı su
 
1 çay kaşığı şeker
 
 
Köfte için önce tavuk etini robotun içinde kıyma haline getirin. Bir kabın içine alın, içine rendelenmiş soğanı, sarımsağı ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Şekil verip az yağda kızartın. Başka bir tencerede salça ve diğer malzemeleri suyun içinde pişirin. Kızaran tavuk köftelerini ekleyip 5 dakika pişirip ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Salçalı Tavuk Köfte | 
  | 
Düzağaç 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 10
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155961 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2021 
873 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg tavuk kıyma
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
5-6 diş sarımsak
 
1 kase haşlanmış nohut
 
1 çay kaşığı çörekotu
 
1 adet soğan
 
2 adet California biber
 
3 adet chili biber
 
2 yemek kaşığı salça
 
1 yemek kaşığı un
 
7-8 adet cherry domates
 
 
Kıymayı kimyon, sarımsak, galeta ve çörek otuyla yoğurup küçük toplara ayırın.
 
200 derecede 15 dk fırınlayın. Ayrı bir yerde iri doğranmış soğanı, biberleri, sarımsağı soteleyin. Salça ekleyip karıştırın. Baharatlandırın ve unu ekleyin.
 
Karıştırarak suyunu verin ve nohutu koyun.
 
Pişen köfteleri ve domatesleri de tencereye ekleyin.
 
Kısa süre daha pişirin.
 
 
 
  
 | 
Salçalı Tavuk Köftesi | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181260 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2025 
573 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk göğüs eti
 
1 büyük soğan
 
Galeta unu
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı salça
 
 
Tavuk göğüs eti blendrdan geçirilerek kıyma yapılır.
 
Bir iri soğan rendenin iri tarafıyla rendelenir.
 
Soğan ve tavuk kıyması bir kapta birleştirilir.
 
Üzerine biraz galeta unu, tuz ve kırmızı biber eklenerek özleşene kadar yoğurulur.
 
Harçtan küçük parçalar koparılır ve mekik şeklinde köfteler hazırlanır.
 
Köfteler kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 200 derece fırında pişirilir.
 
Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı konur, yağ eriyince salça eklenir 
 
Üzerine bir miktar su konur, kaynamaya başlayınca köfteler eklenir.
 
Bir süre daha beraberce kaynatılır ve sıcak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |