| 
 
 
 | 
Salçalı Bulgur Pilavı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182800 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2025 
123 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı bulgur
 
1 adet soğan (doğranmış)
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 su bardağı sıcak su
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
Yarım çay kaşığı kekik
 
 
İlk olarak sıvı yağı bir tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
 
Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
 
Bulguru ekleyin ve 1-2 dakika bulgurların üzerinde kavurun.
 
Sıcak suyu ekleyin, tuz, karabiber, pul biber ve kekik ile tatlandırın.
 
Son olarak kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın.
 
Pilavınız hazır, sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Salçalı Bulgur Pilavı | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179463 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2024 
162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kalın taneli pilavlık bulgur
 
4 su bardağı et suyu
 
1 adet iri boy kuru soğan
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
2 adet yeşil biber
 
Yeteri kadar tuz
 
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
3-4 dal maydanoz
 
 
Pilavımızı hazırlamak için uygun boyda bir pilav tenceresine sıvı yağı ve tereyağını koyarak kızdıralım. Kuru soğanı küçük yemeklik şekilde doğrayarak tencerenin içine atalım. Yeşil biberlerinde çekirdeklerini ayıklayarak doğrayıp kuru soğanların içine ilave edelim. Soğanlar sararana kadar kavurma işlemine devam edelim. Daha sonra domates ve biber salçasını ilave ederek, salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. Tencerenin içine sıcak et suyunu koyarak kaynatalım. Ayıklanmış ve yıkanmış bulguru tencerenin içine koyarak tuzunu ilave edelim. Şimdi ocağın altını kısıp pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Göz göz olmuş pilavı ocaktan alarak, ağzına kağıt bir havlu kapatıp 10 dakika kadar demlendirelim. Daha sonra içini ıslattığınız bir kase yardımıyla servis
 
tabağına koyacağınız salçalı bulgur pilavını maydanozla süsleyerek konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Salçalı Bulgur Pilavı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176718 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2024 
243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
2 su bardağı köftelik ince bulgur
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
 
1 adet orta boy soğan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
4 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu (isteğe bağlı)
 
 
Tencereye sıvı yağ veya tereyağı alınır ve orta ateşte ısıtılır.
 
İsteğe bağlı olarak doğranmış soğan eklenip pembeleşene kadar kavrulur.
 
Domates ve biber salçası eklenip birkaç dakika daha kavrulur.
 
İnce bulgur eklenir ve salçalı karışım ile bulgur kısık ateşte kavrulur. Bulgurların renk alması önemli.
 
Tuz ve pul biberi eklenip karıştırılır.
 
Sıcak su veya tavuk suyu ilave edilir. Karıştırılır.
 
Tencerenin kapağı kapatılır, pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
 
Pilavın altı kapatılır ve üzerine temiz bir bez veya kağıt havlu koyarak demlemeye bırakılır.
 
Demlendikten sonra karıştırarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Salçalı Bulgur Pilavı | 
  | 
hamur abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2019 
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144541 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2019 
873 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı bulgur
 
2 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 kuru soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Bir yanda suyu kaynatmaya başlayın. Sıvı yağı tavada kızdırıp içine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşip yumuşayınca salçayı ilave edip onu da kokusu çıkana kadar kavurun.
 
Salça da kavrulunca kaynamış suyu tencereye ilave edip kaynatmaya devam edin. Yıkadığınız bulgurları da tencereye ekleyin. Tuzunu ilave edin ve karıştırın. Kapağını kapatıp altını kısarak pişmeye bırakın.
 
Suyunu çekince arzuya göre karabiber ve kekik ekleyip pilavınızı kısa bir süre demlenmeye bırakın.
 
Pilavınız hazır. Yoğurt ve turşuyla servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |