| 
 
| 
 
 
 | 
 
BARBUNYA SALÇALI | 
 
  | 
karaca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: toroslar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53320 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2010 
2,250 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kenarlı bir tepsiye bol maydanoz döşeyiniz. Balıkları karınları tepsiye, arkaları üste gelmek üzere aralıklı maydanozun üzerine diziniz. Aralarını yine bol maydanozla besleyiniz. Hiç su koymadan tepsiyi kapayıp hafif ateşe oturtunuz. Kendi suyunu koyuverip iyice pişince indiriniz, sıcak sıcak servis yapınız.
  
 | 
 
Salçalı Barbunya | 
 
  | 
tiryaki 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2008 
Mesajlar: 45 Şehir: Yenimahalle-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24138 
Gönderme Tarihi: 28.May.2008 
2,908 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemesi
 
1 kg. barbunya
 
2 su bardağı kızartmalık ay çiçeği yağı
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
1 baş soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 defne yaprağı
 
2 adet domates
 
Tuz,
 
Karabiber
 
1/2 demet maydanoz
 
 
Barbunyaları, temizleyip yıkadıktan sonra tuzlayıp hafifçe unlayarak bol kızgın yağda kızartın. Daha sonra dağıtım tabağına yerleştirerek sıcak bir şekilde muhafaza edin.
 
Öte yandan, bir kaba zeytinyağı ile, ince kıyılmış soğanı koyarak ocağa oturtun. Soğanları sarartmadan öldürün. Ezilmiş sarımsak, defne yaprağı, rendelenmiş domates, un, tuz ve karabiber ekleyerek 10 dakika kaynatın.
 
Hazırladığınız sosu, dağıtım tabağındaki barbunya balığının üzerine dökün. İnce kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Salçalı Barbunya Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |