| 
 
 
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
kumsal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.06.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24589 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2008 
3,191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 kg. küçük körpe salatalık
 
2-3 dal kereviz yaprağı
 
1 baş sarımsak
 
1 adet limon
 
1 demet dereotu
 
2-3 adet defne yaprağı
 
1 litre suya 6 çorba kaşığı tuz
 
 
Taze, sert, aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp, temizleyiniz. Passız bir iğneyle deliniz. Kavanozu iyice yıkayıp seriniz. Üzerine iki ince limon dilimi koyunuz. Salatalıkları sıkıca istif etmeye başlayınız. Aralarına sarımsak dişlerini, defne yaprağını, kereyiz yaprağını sıkıştırınız. İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarına sıkıştırınız. Yerleştirme işi bitince, bir litre suya (Kaynatılmış ve kireçsiz) altı çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak, salamurasını hazırlayınız. Tuz iyice eridikten sonra kavanoza boşaltınız. Eğer su, salataların üstünü örtmediyse aynı nisbette tuzlu su hazırlayıp, salatalıkların üstünü örtecek kadar tuzlu su koyunuz. Defne yaprakları ve dereotuyla örtüp kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatınız. 18-20 derece santigrad sıcaklıkta 3-4 hafta suyunu zaman zaman savurarak bekletiniz. Turşunuz yenmeye hazır olur.
 
 
 
 
Fotoğraf "yerküre" tarafından gönderildi. 10.08.2018
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
iksir 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.05.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23972 
Gönderme Tarihi: 21.May.2008 
2,821 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 kilo körpe salatalık
 
3 bağ sarımsak
 
1 adet ayva
 
3 dal kereviz yaprağı
 
3 limon
 
Tuz
 
 
Salataları yıkayıp çatal ile birkaç yerinden delin. Kavanoza dizmeye başlayın. Aralarına limon dilimlen ve ayva, soyulmuş sarımsak koyarak yerleştirin. Salamurasını dökün. Kavanozun alacağı kadar suya bol tuz koyup karıştırıp üzerine dökün. Üstüne kereviz saplarını koyup kapağını kapatın.
 
 
 
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
aylinakışık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2008 
Mesajlar: 48 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23215 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2008 
3,059 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg. turşuluk salatalık
 
5-6 diş sarımsak
 
Tuz
 
Limon suyu
 
 
Salatalıkları yıkayın ve çatalla delip cam kavanoza istif edin. Aralanna ayıkladığınız sarımsakları katın. 1 litresine 3 çorba kaşığı olacak şekilde tuzlu suyu yarısına kadar doldurun, kalan yarısını da limon suyu ile doldurun. Bir ağırlık ile üzerini bastırın ve kapağını sıkıca kapatın. Turşular 15 gün içerisinde sararacaktır.
 
 
Not: Limon suyu yerine sirke de kullanabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 14.06.2022
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
pıtırcık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20899 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2008 
2,941 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10-15 küçük körpe salatalık
 
1 çay kaşığı şeker
 
8-10 diş sarımsak
 
3-4 defne yaprağ|
 
2 limon
 
5-6 dal kereviz
 
8-10 tane üzüm
 
Kaya tuzu
 
 
Salatalığı yıkayıp yorgan iğnesi ile birkaç yerinden deliniz. Aralarına defne yaprağı, üzüm ve sarımsak koyarak cam kavanza yerlieştirimiz. Limon suyu döküp tuzlu su ile üzerini kapatınız. 15-20 gün bekletiniz. 
 
 
Not: Tuzlu suyu 4-5 su bardağı suya 1 çorba kaşığı tuz ilave edip karıştırarak hazırlayınız.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 09.02.2022
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
Elvin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.12.2007 
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20100 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2007 
2,954 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 kg. küçük, körpe salatalık
 
2-3 dal kereviz
 
1 baş sarımsak
 
1 adet ayva
 
1 adet limon
 
Tuz
 
 
Salatalıkları yıkayıp, temiz passız bir iğne ile birkaç yerinden deliniz.
 
Bir kavanoza muntazam dizip aralarına limon dilimleri, yıkanmış, kabuklan soyulmuş ayva dilimlerini kavanozu dıştan güzel gösterecek şekilde koyunuz.
 
Sarımsakları kerevizi soyup, salatalıkların aralarına serpiniz.
 
Üzerine çıkacak miktar kadar tuzlu su hazırlayıp koyunuz (1 lt. suya 35-40 gr. tuz hesabı ile).
 
Kavanozun ağzını kapatınız.
 
2-3 hafta sonra turşu yenecek hale gelir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 09.02.2022
  
 | 
Hıyar Turşusu | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8218 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2006 
4,242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet hıyar
 
1 adet limon
 
1 salkım koruk
 
Tuz
 
 
İnce küçük salatalıklar iğne ile delinir, kavanoza sıralanır. Kabuğu soyulmuş, kesilmiş limon, bir salkım koruk içilemeyecek derecede tuzlu su üstüne çıkar derecede bol konur. İki gün sonra tuzu az geleceğinden bir miktar daha konur, üzerine toplanan beyaz köpükleri alınır bir hafta sonra yenir.
 
 
 
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
PELIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2005 
Mesajlar: 40 Şehir: Çandarlı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1164 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2006 
3,258 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 kilo salatalık
 
3 adet kereviz
 
2 baş sarımsak
 
1 adet ayva
 
1 adet limon 
 
1 su bardağı nohut
 
su 
 
tuz
 
 
Taze salatalıklar iyice yıkanır. Yıkandıktan sonra çatalla bir kaç yerinden delinir. aralarına limon dilimleri ve soyulmuş ayva dilimleri konur. Sarımsaklar ve kereviz soyulup yıkandıktan sonra salatalıkların arasına serpişitirilir. Daha sonra nohut ilave edilir. Salatalıkların üzerine çıkacak kadar tuzlu sukonup kavanozların ağzı hava geçirmeyecek şekilde sıkıca kapatılır. 3 hafta serin yerde bekletilir.
 
 
 ML® Salatalık Turşusu için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 09.02.2022
  
 | 
 
 
 
 
 
 |