| 
 
 
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
PELIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2005 
Mesajlar: 40 Şehir: Çandarlı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1164 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2006 
3,258 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 kilo salatalık
 
3 adet kereviz
 
2 baş sarımsak
 
1 adet ayva
 
1 adet limon 
 
1 su bardağı nohut
 
su 
 
tuz
 
 
Taze salatalıklar iyice yıkanır. Yıkandıktan sonra çatalla bir kaç yerinden delinir. aralarına limon dilimleri ve soyulmuş ayva dilimleri konur. Sarımsaklar ve kereviz soyulup yıkandıktan sonra salatalıkların arasına serpişitirilir. Daha sonra nohut ilave edilir. Salatalıkların üzerine çıkacak kadar tuzlu sukonup kavanozların ağzı hava geçirmeyecek şekilde sıkıca kapatılır. 3 hafta serin yerde bekletilir.
 
 
 ML® Salatalık Turşusu için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 09.02.2022
  
 | 
Hıyar Turşusu | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8218 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2006 
4,242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet hıyar
 
1 adet limon
 
1 salkım koruk
 
Tuz
 
 
İnce küçük salatalıklar iğne ile delinir, kavanoza sıralanır. Kabuğu soyulmuş, kesilmiş limon, bir salkım koruk içilemeyecek derecede tuzlu su üstüne çıkar derecede bol konur. İki gün sonra tuzu az geleceğinden bir miktar daha konur, üzerine toplanan beyaz köpükleri alınır bir hafta sonra yenir.
 
 
 
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
Elvin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.12.2007 
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20100 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2007 
2,954 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 kg. küçük, körpe salatalık
 
2-3 dal kereviz
 
1 baş sarımsak
 
1 adet ayva
 
1 adet limon
 
Tuz
 
 
Salatalıkları yıkayıp, temiz passız bir iğne ile birkaç yerinden deliniz.
 
Bir kavanoza muntazam dizip aralarına limon dilimleri, yıkanmış, kabuklan soyulmuş ayva dilimlerini kavanozu dıştan güzel gösterecek şekilde koyunuz.
 
Sarımsakları kerevizi soyup, salatalıkların aralarına serpiniz.
 
Üzerine çıkacak miktar kadar tuzlu su hazırlayıp koyunuz (1 lt. suya 35-40 gr. tuz hesabı ile).
 
Kavanozun ağzını kapatınız.
 
2-3 hafta sonra turşu yenecek hale gelir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 09.02.2022
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
pıtırcık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20899 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2008 
2,941 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10-15 küçük körpe salatalık
 
1 çay kaşığı şeker
 
8-10 diş sarımsak
 
3-4 defne yaprağ|
 
2 limon
 
5-6 dal kereviz
 
8-10 tane üzüm
 
Kaya tuzu
 
 
Salatalığı yıkayıp yorgan iğnesi ile birkaç yerinden deliniz. Aralarına defne yaprağı, üzüm ve sarımsak koyarak cam kavanza yerlieştirimiz. Limon suyu döküp tuzlu su ile üzerini kapatınız. 15-20 gün bekletiniz. 
 
 
Not: Tuzlu suyu 4-5 su bardağı suya 1 çorba kaşığı tuz ilave edip karıştırarak hazırlayınız.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 09.02.2022
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
aylinakışık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2008 
Mesajlar: 48 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23215 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2008 
3,059 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg. turşuluk salatalık
 
5-6 diş sarımsak
 
Tuz
 
Limon suyu
 
 
Salatalıkları yıkayın ve çatalla delip cam kavanoza istif edin. Aralanna ayıkladığınız sarımsakları katın. 1 litresine 3 çorba kaşığı olacak şekilde tuzlu suyu yarısına kadar doldurun, kalan yarısını da limon suyu ile doldurun. Bir ağırlık ile üzerini bastırın ve kapağını sıkıca kapatın. Turşular 15 gün içerisinde sararacaktır.
 
 
Not: Limon suyu yerine sirke de kullanabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 14.06.2022
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
iksir 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.05.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23972 
Gönderme Tarihi: 21.May.2008 
2,821 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 kilo körpe salatalık
 
3 bağ sarımsak
 
1 adet ayva
 
3 dal kereviz yaprağı
 
3 limon
 
Tuz
 
 
Salataları yıkayıp çatal ile birkaç yerinden delin. Kavanoza dizmeye başlayın. Aralarına limon dilimlen ve ayva, soyulmuş sarımsak koyarak yerleştirin. Salamurasını dökün. Kavanozun alacağı kadar suya bol tuz koyup karıştırıp üzerine dökün. Üstüne kereviz saplarını koyup kapağını kapatın.
 
 
 
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
kumsal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.06.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24589 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2008 
3,191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 kg. küçük körpe salatalık
 
2-3 dal kereviz yaprağı
 
1 baş sarımsak
 
1 adet limon
 
1 demet dereotu
 
2-3 adet defne yaprağı
 
1 litre suya 6 çorba kaşığı tuz
 
 
Taze, sert, aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp, temizleyiniz. Passız bir iğneyle deliniz. Kavanozu iyice yıkayıp seriniz. Üzerine iki ince limon dilimi koyunuz. Salatalıkları sıkıca istif etmeye başlayınız. Aralarına sarımsak dişlerini, defne yaprağını, kereyiz yaprağını sıkıştırınız. İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarına sıkıştırınız. Yerleştirme işi bitince, bir litre suya (Kaynatılmış ve kireçsiz) altı çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak, salamurasını hazırlayınız. Tuz iyice eridikten sonra kavanoza boşaltınız. Eğer su, salataların üstünü örtmediyse aynı nisbette tuzlu su hazırlayıp, salatalıkların üstünü örtecek kadar tuzlu su koyunuz. Defne yaprakları ve dereotuyla örtüp kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatınız. 18-20 derece santigrad sıcaklıkta 3-4 hafta suyunu zaman zaman savurarak bekletiniz. Turşunuz yenmeye hazır olur.
 
 
 
 
Fotoğraf "yerküre" tarafından gönderildi. 10.08.2018
  
 | 
Hıyar Turşusu | 
  | 
kadriye özay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.09.2010 
Mesajlar: 69 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55845 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2010 
2,913 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dibine bir asma yaprağı konmuş kavanoza taze ve körpe hıyarları yıkayıp dikine dizerek doldurunuz, üzerine 1 - 2 filiz ile 1 yaprak koyarak üstüne baskı tahtası koyunuz. Kararında tuzlu su yapıp kavanoza doldurarak ağzını kapayıp güneş gören bir yere bırakınız. Ertesi gün açıp, hıyarlar tuzu çekmiş bulunacağuıdan tekrar biraz'tuz ilâve ederek sallayıp kapayınız. Böylece her gün sallarken tuzunu yoklayınız. Turşu da sararıp olunca tuz koymak gerekmez.
 
 
Not: Her sallayışı 3 - 4 kere tekrar edip kapayınız. Hıyarlar olgun, içli ve bostan bozuğu gibi yamuk yumuk olursa daha nefis olur. Sirkelisini yapmak isterseniz, kavanoza yaprak ve filiz koymayınız; su yerine de tuzlu sirke koyunuz. Ayda bir sirkesi değiştirilirse 1 yıl dayanır.
 
 
 
  
 | 
Hıyar Turşusu | 
  | 
ayşe diye biri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56238 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2010 
2,892 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mevsimin körpe hıyarlarından seçip almalı, temiz yıkamalı; ağızları geniş, hususi turşu şişelerine doldurmalı ve pek tuzlu olmamak şartiyle suyunu koymalı, ağzını da kapıyarak güneş gören bir yere bırakmalıdır.
 
Bir kaç gün sonra, üzerine çıkan köpükleri almalıdır. Ve şişeyi sallayıp, yine yerine bırakmalıdır.
 
Hıyarlar, limon rengini aldığı görülünce, yemeye başlamalıdır.
 
Bu suretle hazırlanan hıyar turşuları, uzun müddet dayanmıyacaklarından, beş on gün içinde bitirilmesi tavsiye edilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 02.12.2024
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
bakır güğüm 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.01.2011 
Mesajlar: 25 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61116 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2011 
2,648 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Salatalık
 
Tuz
 
Limon suyu
 
 
Salatalıkları yıkadıktan sonra içinde çok keskin tuzlu su bulunan bir kabın içine koyunuz. Suyun üstüne çıkmamaları için salataların üzerine bir tabak koyup kavanozun ağzını kapatınız. Salatalar sararıp olduktan sonra sudan çıkarınız. Üstlerini çatalla birkaç yerinden deliniz. Temiz suya koyunuz. Salatalardaki fazla tuzun çıkması için bu temiz tuzsuz suyu, üç dört defa değiştiriniz. Tuz iyice çıkıp, salatalar yenebilecek hale gelince, bunları bir kat salata, bir kat hafif sıkılmış limon suyu ile istif ediniz. Ortasına beze sarılarak bağlanmış hardal tohumunu koyunuz. Üstünü yeniden salata ve limon suyu ile doldurunuz, içine bir su bardağı şekerli su koyup, tabakla bastırdıktan sonra kavonozun ağzını kapatınız. Oluncaya kadar 10-15 gün bekletiniz.
 
 
Not: Limon suyu yerine; üzüm suyu ile de yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
baldamlası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2011 
Mesajlar: 47 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70931 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2011 
2,598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre su
 
3 kaşık tuz
 
1 çay bardağı sirke
 
1 kaşık şeker
 
2 kg salatalık
 
 
Tüm malzemeleri kaynatıp sıcakken salatalıkların üzerine dökün. Kapağını kapatıp bir hafta o şekilde beklettikten sonra tüketin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 08.12.2023
  
 | 
Hıyar Turşusu | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86133 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2013 
2,781 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 kilo küçük badem hıyarı
 
1 diş sarımsak
 
Rezene (yoksa istemez)
 
2 adet kırmızı Arnavut biberi
 
2 adet defne yaprağı
 
1/2 bağ dereotu (Her 2 kiloluk kavanoza 1 dal)
 
Salamurası:
 
20 su bardağı su
 
800 gram sirke
 
25 gram limontuzu
 
10 gram benzuad dü süd
 
1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
 
1 tatlı kaşığı toz hardal
 
2 adet karanfil
 
1 çorba kaşığı yenibahar
 
300 gram tuz
 
 
Hıyarları toplu iğne ile birkaç yerlerinden iğneleyip yıkayıp kurulayınız ve kavanozlara yerleştiriniz.
 
Üzerlerine, dereotu, rezeneyi, sarımsak, Arnavut biberi, defne yaprağını yerleştiriniz.
 
Salamurasını 2 dakika kaynatıp üzerine kaynar olarak süzdürünüz ve hemen kapaklarını kapatıp normal hararette 10 gün bekletiniz ve sonra kullanınız.
 
 
 
  
 | 
Hıyar Turşusu | 
  | 
güvey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.02.2013 
Mesajlar: 36 Şehir: Maltepe-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87142 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2013 
2,586 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Turşu yapmak için aldığınız hıyarları güzelce yıkayınız. (Salatalarınız körpe ve küçük olursa daha iyi olur.) Yıkadığınız bu salataları dibine asma yaprakları yerleştirdiğiniz kavanozun içine dikine vaziyette istifleyiniz. Sonra kavanozu tuzlu suyla doldurup salataların üzerine 1-2 yaprak, sonra da en üste baskı için bir tahta koyunuz. Kavanozu kapatıp güneş gören bir yere yerleştiriniz. Salatalıklar tuzu çekeceğinden bir kaç gün devamla kavanoza birer kaşık tuz koyup kapatınız, kavanozu sallayınız. Bunun her tarafa sirayet etmesi lazımdır. Salatalıklar sarardıktan sonra tuz koymayınız. 10-12 gün kadar sonra salatalık turşunuz hazırdır.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.08.2021
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
lapa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101272 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2014 
2,642 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo küçük salatalık   
 
10 diş sarımsak   
 
1 çay bardağı sirke   
 
1 çay bardağı çiğ nohut  
 
2 çorba kaşığı tuz  
 
1 demet nane   
 
2 adet limon   
 
1 çay kaşığı şeker  
 
 
Öncelikle salatalıkları iyice yıkayın. Limonları dilimleyin. Bir kavanoza salatalıkları doldurun. Aralarına nohutları, sarımsakları, nane dallarını, şekerin hepsini kat kat  koyun. En son olarak da sirkeyi ve suyu ekleyip kapağını kapatın. 15-20 gün bekleyip yiyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
baron 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2019 
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142626 
Gönderme Tarihi: 10.May.2019 
738 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 kilogram küçük körpe salatalık
 
2-3 dal kereviz yaprağı
 
1 baş sarımsak
 
1 demet dereotu
 
2-3 adet defne yaprağı
 
1 litre su
 
6 çorba kaşığı tuz
 
 
Salatalıkları bir iğneyle delin. Kavanozun dibine ince limon dilimleri yerleştirin. Salatalıkları iyice sıkıştırın. Aralarına sarımsak, defne yaprağı ve kereviz yaprağı sıkıştırın. İnce limon dilimlerini, dıştan görülecek şekilde kenarlara yerleştirin.
 
1 litre kaynatılmış ve kireçsiz suya, 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak salamurasını hazırlayın. Tuz iyice eridikten sonra kavanoza boşaltın. Salamuranın, salataların üstünü örtecek ölçüde olması gerekiyor. Defne yaprakları ve dereotu ile örtüp kavanozun kapağını sıkıca kapayın. 18-20 derece sıcaklıkta, üzerinde biriken köpüğünü zaman zaman temizleyerek 3-4 hafta bekletin.
 
 
 
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145452 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2019 
863 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 kilogram turşuluk salatalık
 
3 su bardağı sirke
 
4 yemek kaşığı kaya tuzu
 
1 baş sarımsak
 
4 su bardağı su
 
1 tutam maydanoz
 
10-15 adet acı biber
 
1 tatlı kaşığı limon tuzu
 
 
3 litrelik bir turşu kavanozu alın.
 
Salatalıkları güzelce yıkayın.
 
Sarımsakları diş diş ayırıp soyun.
 
Biberlerin uçlarından birkaç milimetrelik kısmı kesin.
 
Salatalıkları kavanoza mümkün olduğunca az boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
 
Salatalıkların boşluklarına sarımsakları ve biberleri sıkıştırın.
 
Sirkeye kaya tuzunu ilave edip karıştırın ve kavanoza boşaltın.
 
Kalan boşluğu kireçsiz taze içme suyuyla doldurun.
 
Limon tuzunu da ekleyin.
 
Kavanozun üzerine maydanozları yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
 
Kavanozu hafifçe çalkalayıp su ile sirkenin karışmasını sağlayın.
 
7-10 gün boyunca güneş almayan kuru bir yerde beklettiğiniz turşunuz yemeye hazır hale gelecektir.
 
 
 
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153750 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2020 
445 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg turşuluk salatalık
 
1 çorba kaşığı kaya tuzu
 
1,5 bardak üzüm sirkesi
 
3 diş sarımsak
 
Aldığı kadar sıcak su
 
 
İlk olarak salatalıkları iyice temizleyin ve bol suyla yıkayın. Daha sonra sap kısımlarını çok derin olmayacak şekilde kesin.
 
Daha sonra salatalıkları kavanozlara yerleştirip aralarına sarımsakları dizin.
 
Ayrı bir kabın içerisine sirkeyi, kaya tuzunu alıp karıştırın.
 
Daha sonra bu karışımı salatalıkları ve sarımsağı koymuş olduğunuz kavanozun içerisine yerleştirin.
 
Kavanozu ters çevirip 1 saat kadar bu şekilde bekletin. Sonra düzeltin.
 
Daha sonra güneş görmeyen bir ortamda bir hafta kadar muhafaza etmeniz yeterli olacaktır.
 
 
 
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
Düzağaç 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 10
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155974 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2021 
507 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg salatalık
 
0.5 lt üzüm sirkesi
 
1 baş sarımsak
 
1,5 çorba kaşığı tuz
 
1 avuç acı biber (arnavut biberi)
 
Birkaç dal maydonoz
 
 
Salatalıkları yıkayıp kurulanır. Kavanozun içine yer kalmayacak şekilde yerleştirilir. Aralara sarmısak, biber ve maydonoz da yerleştirilir. Kavanozu tamamen doldurunca tuzlu sirke karışımı boşaltışır. Salatalıkların üzerine maydonoz serip, sirkeyle örttükten sonra kapağı sıkıca kapatılır. Turşunun dönmesi için direkt güneş almayan bir yerde yaklaşık 18 derece sıcaklıkta bir kaç hafta beklemesi gerekir. Turşu olduktan sonra ise daha serin bir yerde muhafaza edilmelidir.
 
 
 
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158518 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2021 
470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 kg Salatalık ( badem, Çengelköy, kornişon çeşitleri olabilir )
 
1 Baş sarımsak
 
Yarım demet maydanoz
 
2 Su bardağı sirke
 
6 Yemek kaşığı iri tuz
 
1 Tatlı kaşığı limon tuzu
 
1 Yemek kaşığı kadar nohut
 
Yaklaşık 8-9 bardak su
 
 
Salatalıklar saplarından ayıklanır, bir bıçak yardımıyla birkaç delik açılır.
 
Turşu kurulacak bidona 5-6 adet yerleştirilir.
 
Sonra nohut ve sarımsaklardan ilave edilir.
 
Tekrar salatalıklardan 5-6 adet koyup aralarına nohut ve sarımsak koyularak tüm malzemeler bu şekilde yerleştirilir.
 
Tüm malzemeler yerleştirildikten sonra üzerine maydanozlar konur.
 
Tuz, sirke ve limon tuzu suyla karıştırılarak malzemelerin üzerine gelecek şekilde dökülür.
 
Karanlık yerde 10-15 gün bekletilen turşu hazır.
 
 
 
  
 | 
Salatalık Turşusu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166919 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2022 
464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı soyulmuş sarımsak
 
4 yemek kaşığı kaya tuzu
 
3 kilo kornişon salatalık
 
3 su bardağı sirke
 
Bir tutam maydanoz
 
Bir avuç nohut
 
4 5 adet defne yaprağı
 
1 tatlı kaşığı limon tozu
 
 
Salatalık seçimi yaparken kornişon almaya özen gösterin. Günlük tükettiğimiz salatalıklar ile kurulan turşu çabuk eriyebilir. Körpe salatalık kullanmak en iyisidir. İlk olarak salatalıkları yıkayın ve iğne yardımıyla iki yerden delin. Ardından sarımsakların hepsini soyun. Eğer salatalık turşusuna biber de katmak istiyorsanız sivri, körpe biberleri tercih etmelisiniz. Biberleri de yıkadıktan sonra acısının iyice çıkmasını istiyorsanız uç kısımlarını bıçak yardımıyla hafifçe kesmelisiniz. Turşu için 4 ya da 5 kiloluk cam kavanoz kullanabilirsiniz. İlk olarak bir avuç nohudu kavanozun dibine koyun. Kavanozun içine deldiğiniz salatalıkları, soyulan sarımsakları ve uçları kesilen biberleri yerleştirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |