|
|
Salata Garnitürleri |
|
saksağan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.05.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc98252
Gönderme Tarihi: 15.May.2014
1,498 defa indirildi / yazdırıldı
|
Salata garnitürleri salataya son şeklini veren; güzelliğini, çekiciliğini tamamlayan süslerdir. Salatada renk ve şekil uyumunu garnitürü tamamlar. İyi bir salata için, malzemelerin birbirini bütünler nitelikte olması gerekir. Örneğin kabakla dereotu, domatesle fesleğen, cevizle peynir birlikte kullanıldığında iyi sonuç verir.
Ayrıca parlak renkleri ile de salataların görünümünü güzelleştiren bazı salata garnitürleri;
Kereviz sapları
Yeşil biber halkaları
Yuvarlak havuç
Salatalık turşusu
Salatalık dilimleri
Halka soğanlar
Dilimlenmiş domates
Mısır
Yeşil domatesler
Dolmalık fıstık
Kokteyl kirazı
Kiraz domates
Peynir çeşitleri vb.
Özellikle meyve salataları ile sık olmasa da bazı salatalarda taze meyveler, baharatlı elmalar, şeftaliler, karpuz turşuları da garnitür olarak kullanılabilmektedir.
|
Salata Garnitürleri |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98724
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2014
1,293 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Garnitürler, salataları çekici, cazip bir hale getirmenin en önemli unsurlarındandır. Salata garnitürü olarak çok çeşitli malzemeler kullanılabilir. Salata yapımında ve süslenmesinde kullanılan malzemeler aynı zamanda garnitür olanakta kullanılabilir.
Kullanılan garnitürlerin yenilebilir halde olmasında önemlidir.
Salata garnitürü olarak kullanılan yiyeceklerin başlıcalar şunlardır :
Haşlanmış ve çeşitli şekillerde dilimlenmiş patatesler
Haşlanmış ve taze havuç
Haşlanmış ve taze brokoli
Konserve kuşkonmaz
Haşlanmış ya da taze Brüksel lahanası
Yeşil ve kırmızı biber (taze ve kuru)
Kiraz domates
Taze/haşlanmış yada konserve mantar
Çin marulu
Daikon (japon turpu)
Renkli dolma biberler
Konserve enginar kalbi
Konserve taze mısır
Konserve veya taze haşlanmış bezelye
Endive, Çin marulu
Taze enginar
Çeşitli peynirler
Çeşitli haşlanmış yumurtalar
İnce kıyılmış taze sebzeler
Çeşitli meyveler
Haşlanmış çeşitli kuru baklagiller
Salatalık ve diğer turşu çeşitleri
Haşlanmış çeşitli sebzeler
Çeşitli haşlanmış etler
Füme et ve sakatatlar
Konserve et ve balıklar
Jambon, salam, sosis vb.
|
|
Salata Garnitürleri Tarifleri Diğer Konular
|
|