|
Salamlı Pilav |
 |
Çetin Tanay
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21444
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2008
2,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı su
Tuz
8 dilim salam
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tencereye su, tereyağı ve tuz konur. Kaynayınca suda bekletilmeden yıkanmış pirinç atılır. Kapaklı olarak orta ateşte 15 dakika pişirilir. Diğer tarafta ince kıyılmış soğan sıvı yağda pembeleştirilir. Üzerine ince kıyılmış salam ve salça eklenir, tuz serpilir. Pilavın üzerine salamlı karışım konur, karıştırılmaz. 5 dakika daha piştikten sonra pilav ateşten alınır. Yarım saat dinlendirilir. Karıştırılarak servise sunulur.
|
Salamlı Pilav |
 |
Ege Güneşi
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.06.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24942
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2008
2,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 bardak pirinç
500 gram salam
150 gram tereyağı
Dereotu
Pirinci ayıklayın. Yıkayıp ılık tuzlu suda ıslatın. 1 saat sonra yağda kavurun. 3,5 bardak kaynar su koyun. 20 dakika hafif ateşte pişirin ve 20 dakika ağzını açmadan dinlendirin. Dinlenmiş pilavı bir kere karıştırıp bir tepsiye dökün. Salamı ince uzun doğrayın, dereotunu da doğrayıp pilava katın. Sıcak servis yapın.
|
|