| 
 
 
 | 
Salamlı Omlet | 
  | 
SiBemol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2007 
Mesajlar: 27
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16237 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007 
2,345 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 Yumurta
 
12 Dilim salam
 
1 Çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
3 Çorba kaşığı zeytinyağı salamı ister dilim dilim kesilmiş halde, isterseniz bir bütün olarak aldıktan sonra bunun kabuklarını soyup, dilimlerin kenar kısımlarını keskin bir bıçakla dilimi parçalamadan çıkarın. Sonra bu salam dilimlerini ortadan ikiye bölün. Öte yanda yumurtaya tuz ve karabiber ekleyerek hepsini birlikte çırpın ve bunu önceden hazırladığınız salamlara karıştırıp, tavada ısıttığınız zeytinyağına dökün ve karışımın bir tarafı pembeleşince diğer taraıfnı da çevirip bu kısmın da aynı şekilde pembeleşmesini sağlayın ve sıcak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 24.04.2025
  
 | 
Salamlı Omlet | 
  | 
cumhur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41954 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2009 
2,349 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet yumurta
 
Tuz
 
200 gr. salam
 
4 tatlı kasığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı maydanoz
 
 
Yumurtaları çırpın. Tuz ekin. Salamı çok küçük parçalar halinde doğrayın. Yumurtaları içinde rahatça pişirebileceğiniz bir tavaya 4 tatlı kaşığı margarin koyduktan sonra yağın hafifçe rengi dönünceye kadar kızdırın. Yağ kızınca sol el ile tavanın sapını tutun, sağ el ile de az çırpılmış ve salam katılmış yumurtaları tavanın tam ortasına dökerek, bir çatala derhal tavanın içindeki yumurtaların dibini kazırcasına üç beş defa karıştırın. Sonra da yumurtalardaki sulu hal kaybolana kadar tavayı sallayarak omleti pişirin. Pişince ateşten alarak, omleti bir çatalla üste doğru çevirerek üç parmak eninde sarın. Omletin üstüne bir tabak kapattıktan sonra tavayı alt üst ederek tabağa alın ve kıyılmıs maydanoz serpin ve servis yapın.
  
 | 
Salamlı Omlet | 
  | 
ortanca 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58481 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2010 
4,177 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 yumurta
 
150 gram dilimlenmiş macar salamı
 
1 kaşık tereyağ
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Dilimlenmiş salamları ince çöp biçimi doğrayınız. 5 yumurtayı porselen bir kaseye kırınız. Kıyılmış maydanoz, kıyılmış salam, tuz, karabiber, atınız. Çatalla iyice çırpınız. Orta büyüklükteki bir tavaya fındık kadar yağ koyunuz. Tavanın her tarafının yağlanmasını temin ediniz. Yağ kızınca yarım su bardağı yumurta karışımından dökünüz. Tavanın her tarafına yayınız. Orta yumuşaklıkta pişince tavada 3'e katlayıp servis tabağına ters çeviriniz.
  
 | 
Salamlı Omlet | 
  | 
efecan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Münih | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142077 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2019 
820 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 dilim hindi salam
 
3 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı süt
 
1 çorba kaşığı redelenmiş kaşar peynir
 
1 çay kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Derin bir kabın içinde süt ve yumurtaları iyice çırpın. Doğranmış salam, rendelenmiş peynir, tuz ve karabiberi kabın içine ekleyip karıştırın. Diğer tarafta, tavada yağı ısıtın. Çırptığınız yumurtalı karışımı tavaya aktarın. Tavayı sallayarak her tarafa iyice dağılmasını sağlayın. Omletin daha iyi pişmesi için üzerine tava büyüklüğünde bir kapak kapatın.
 
Alt tarafı pişen omleti kapak yardımı ile ters çevirin. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ikiye katlayarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Salamlı Omlet | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163459 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2022 
267 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
10 dilim salam
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı süt ya da su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Salamları ince ince (jülyen) doğrayın
 
Omletinizi pişireceğiniz tavayı ocağın üzerinde ısıtmaya başlayın.
 
Tavanızın üzerinden hafif dumanlar çıkacak kadar ısıtmaya devam edin, içine tereyağını ekleyin.
 
Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın çırpın. üzerine süt/su, tuz, karabiber ve salamı katıp karıştırın
 
Tereyağının erimesinden sonra, çırptığınız yumurtalı karışımı tavanın içine yavaşça dökün. Bu aşamada dikkatli olmasınız. Çünkü omlet 15 saniyede pişecektir.
 
Biraz tavanızı sallayarak omletin pişmesine yardımcı olun, iki taraflı tamamen pişince servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |