2 adet yufka
2 çorba kaşığı krem peynir
2 çorba kaşığı ketçap
5-6 dilim salam
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Kekik
Bir yufkayı serip üzerine yağ sürelim. Diğer yufkayı da ilk yufkanın üzerine serelim. Krem peyniri üzerine sürelim. Krem peynirin üzerine de ketçabı sürelim.
Salam dilimlerini küçük küçük doğrayıp, serpiştirelim. Üzerine kekik serpiştirelim. Yufkayı rulo yaparak sardıktan sonra temiz bir naylona sarıp buzlukta bir süre bekletelim. Dolaptan alıp, 2 cm eninde keselim. 200 dereceli fınnda aitı-üstü kızarana dek pişirelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc13248
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2007
3,066 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet hazır yufka
15 dilim imce doğranmış salam
1 çay bardağı rende kaşar
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı yuz
Un ve yağ kavrulur. Renk almaya başlayınca soğuk süt eklenir. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir, tuz eklenir. (Başamel sos hazırlanmış olur.) Yufkanın yüzeyine ılımış sosun yarısı sürülür, kaşarın yarısı serpilir. Sigara böreği yapımında olduğu gibi üçgen 8 parçaya kesilir. İnce doğranmış salam yeteri kadar konur, kalın sigara böreği gibi sarılır. Diğer yufkadan da aynı işlemleri yaparak börek hazırlanır. Börekler kızgın yağda pembe renkte kızartılır.