| 
 
 
 | 
Sakızlı Muhallebili Pasta | 
  | 
Ceren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2011 
Mesajlar: 133 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62524 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2011 
3,024 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 ml süt
 
1 paket sakızlı muhallebi
 
50 gr tereyağı
 
Bir avuç fındık
 
Bir miktar kakao (üzeri için)
 
 
1 paket  Sakızlı Muhallebi'yi, 500 ml (2,5 su bardağı) süt ile paketteki tarife uygun olarak koyulaşana kadar pişirin. Ardından el mikseri ile 3-4 dakika çırpın. Bisküvileri ve fındığı mutfak robotunda çekin. Tereyağını tavada eritin. Bisküvi ve fındıkları ekleyip yağ ile karışmasını sağlayın. Karışımı kelepçeli bir fırın kalıbına yayıp soğumaya bırakın. Mikserle macun kıvamına getirdiğiniz muhallebiyi bisküvilerin üstüne yayın. Buzdolabında birkaç saat beklettin. Kakao serpiştirip servis yapın.
  
 | 
Yalancı Su Böreği | 
  | 
Fortuna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2011 
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69918 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2011 
1,961 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 paket fiyonk makarna
 
4 adet yumurta
 
125 gr. margarin
 
2 su bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım kg. beyaz peynir
 
1 demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
 
Makarnayı haşlayıp, beyaz peynir, yumuşak margarin, kıyılmış maydanoz ve dereotuyla karıştırın. Üç yumurtayı çırpıp, sıvı yağ ve sütle karıştırın. Yufkanın birini yağlanmış tepsiye yayın, üzerine yağlı karışımdan sürün. Makarnanın yarısını yayın, kenardan sarkan yufkayla üzerini örtün. Bir kat daha yufka serin, yağlı karışımı döküp kalan makarnayı yayın. Üzerini yufkayla kapatıp çırpılmış yumurta sürün 200 derece fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |