Kısa URL: https://ml.md/lc77450
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2012
1,586 defa indirildi / yazdırıldı
250 Gr Sana Hamurişi
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı buğday nişstası
Derin bir kabın içerisine şeker ve yumurtayı larak mikser ile çırpın. Sonra sana hamurişi ilave ederek tekrar çırpın Un, nişasta ve kabatrma tozunu ekleyin. Dövülmüş damla sakızını da ekleyip hamuru iyice yoğurun. 30 dakika bekletin. Hamuru mardane yardımı ile 1 santim kalınlığında açın. İsteğe göre şekilli kalıplarla kesip yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye dizerek 150 derecelik fırında pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc85714
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2013
1,550 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
2 Su Bardağı un
0,5 Su Bardağı toz şeker
1 Çay Tabağı üzerine Fındık
1 Çay Kaşığı kabartma tozu
1 Çay Kaşığı dövülmüş damla sakızı
1 Kahve Fincanı süt
2 su bardağı unu, yarım su bardağı toz şekeri,sütü,margarini,damla sakızı ve kabartma tozunu yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurdan parçalar kopararak şekil verin.Üzerlerine birer fındık yerleştirin. 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.