| 
 
 
 | 
Sakızlı Kurabiye | 
  | 
brdnrmn 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.04.2007 
Mesajlar: 82 Şehir: aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15179 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2007 
15,057 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin (250gr)
 
2 tane yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı nişasta 
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
 
Aldığı kadar un (yaklaşık 2-3 su bardağı un gider)
 
 
Önce margarini ocakta kaynatmadan eritin ve soğutun.Hamuru yoğuracağınız kabın içine margarini, şekeri koyun. Bunun içine nişastayı, yumurtaları, kabartma tozunu ve damla sakızını, aldığı kadar unu kulak memesi kıvamında hamur yapın ve iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirin.
 
Hamuru 1 cm kalınlığında açın. İstediğiniz şekilli kalıplarla kesin.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kurabiyeleri yerleşleştirin. 150 derecede pişirin. İsterseniz üstüne renkli şekerlemeler serpip fırına öyle verin.
 
 
 ML® Sakızlı Kurabiye için tıklayın ML® Sakızlı Girit Kurabiyesi için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Sakızlı Kurabiye | 
  | 
tapucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.11.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70328 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2011 
2,462 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 çay bardağı şeker
 
1 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı damla sakızı
 
5 çay bardağı un
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Damla sakızını havanda ezip eleyin. Yoğurma kabında yoğurt, yumurta, yağ ve şekeri karıştırın. Karışıma damla sakızı, kabartma tozu ve elediğiniz unu azar azar ilave ederek çok katı olmayacak kıvamda hamur yoğurun. Elinizi yağlayıp hamurdan küçük parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayıp hafifçe bastırdıktan sonra fırın tepsisine sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığınız fırında (180 derecede ) hafif pembeleşene kadar pişirin.
  
 | 
Sakızlı Kurabiye | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98904 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2014 
2,179 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı mısır nişastası
 
2 su bardağı un
 
2 çay bardağı damla sakızlı hazır toz muhallebi
 
2 yumurta ve bir yumurta akı
 
150 gram tereyağı
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
İçi için:
 
100 gram sakızlı lokum
 
 
 
Yoğurma kabının içine nişastaları dökün. Üzerine tereyağı ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Kabartma tozu, vanilya, un ve pudra şekerini de ilave ederek yoğurmaya devam edin. Son olarak yumurtaları ekleyin. Hamurun içine hazır paketlerde satılan damla sakızlı toz muhallebiyi un gibi kullanmak için ekleyin. Hamurdan kopartıp avuç içinde açın ve ortasına lokum koyup kapatın. Tepsiye dizip 190 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın. Soğutup üzerine pudra şekeri serpip ikram edin. Lokum yerine çikolata parçası da konulabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |