https://www.elele.com.tr
 
 
1 kg kuzu kuşbaşı
 
2 soğan
 
2 tatlı kaşığı salça
 
Mikro lahana filizi
 
Yarım çay bardağı gül suyu
 
3 parça damla sakızı
 
3 diş sarımsak
 
Bir tutam un
 
Bir tutam tarçın
 
2 karanfil
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanı rendeleyip kuşbaşı kuzu eti ve salça ile birlikte kavurun. Etlerin rengi hafif dönmeye başladıktan sonra çok az sıcak su ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin. İçine dövülmüş damla sakızı koyduğunuz gül suyunu pişmekte olan etlerin üzerine ilave edin. Unu, dövülmüş sarımsağı, tarçını, karanfili, tuz ve karabiberi de ekleyin. Bir süre daha kaynatın. Patates püresi ile birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 |