2 adet ayva
8 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
4 çay kaşığı sakız reçeli
Ayvaların kabukları soyulup küp küp doğranır.
Çekirdeklerle beraber tencereye konulur.
Şeker, sakız reçeli ve su ilave edilip kapağı kapalı şekilde pişirilmeye başlanır.
Ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc15354
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007
2,548 defa indirildi / yazdırıldı
4 ayva
1 paket damla sakızı
8 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı su
1 elma rendesi
1 ayva rendesi
Süslemek için:
Kaymak veya krem şanti
Ayvaları soyup ikiye kesin. Çekirdek kısımlarını oyup yıkayın. Ayvaları tozşekere bulayıp ısıya dayanıklı fırın poşetine dizin. Elma ve ayva rendelerini, dövülmüş sakızı ve kalan şekeri de torbaya ekleyip 1 çay bardağı su ilavesiyle fırında 45 dakika pişirin. Ayvalı karışım soğuyunca ayvaları bir servis tabağına dizip üzerlerine torba içindeki karışımdan doldurun. Krem şanti ya da kaymakla süsleyip servis yapın.