| 
 
 
 | 
Sakızdırık Köftesi (Muğla) | 
  | 
sevecen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2018 
Mesajlar: 33 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131280 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2018 
2,181 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Muğla Valiliği
 
 
500 gr. satır kıyması 
 
250-300 gr. kuyruk yağı 
 
Sakız ağacından çöp şişler 
 
Kimyon 
 
Tuz 
 
 
Kasaptan alınan et ve kuyruk yağı satırla doğranarak kıyma yapılır. Kıyma, içine tuz ve kimyon katılıp iyice yoğrulur. Sonra çöp şişlere, çok kalın olmayacak şekilde elle sıkıştırarak sarılır. Çubuğun etrafında düşmeden tutunması için kıymanın içine kuyruk yağı mutlaka eklenmiş olmalıdır. Bütün şişler bittikten sonra odun kömürlü ızgarada, ağır ateşte olmak koşulu ile alt-üst edilerek pişirilir. 8-10 dakika içinde pişen bu köfte, sakız ağacının kendine özgü olan aroması nedeniyle ayrı bir lezzete sahip olur.
 
Servisi, sıcak yapılır. Yanında salata, közlenmiş biber, domates ve soğan iyi gider. 
 
 
Not: Sakızdırık köftesi, köftelik kıymanın, sakız ağacının dalından kırılan çubukların kabuklarını sıyırmak suretiyle hazırlanan çöp şişlere geçirilerek pişirilmesi itibariyle bu ismi almış bir köfte çeşididir.
 
 
 
  
 | 
Sakızdırık Köftesi (Muğla) | 
  | 
vitray 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2020 
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149286 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2020 
581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram et
 
250 gram kuyruk yağı
 
Kimyon
 
Tuz
 
 
Eti ve kuyruk yağını satır ile tahtanın üzerinde kıyın.
 
Daha sonra bir kaseye alın. Üzerine kimyon ve tuz ekleyip yoğurun.
 
Elinizle çöp şişlere sıkıştırarak sarın.
 
Köftelerinizi ızgarada, ağır ateşte her iki tarafını da pişirin.
 
Dilerseniz yanında salata, közlenmiş biber, domates ve soğan eşliğinde servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |