Baklalar tahta üzerinde incecik kıyılır
Diğer tarafta tencerede 1 küçük soğanı yağla beraber kavurup salçayı eklenir
Daha sonra kıyılmış baklaları ilave edip biraz sote edilir.
1 su bardağı sıcak suyu da katıp baklaların pişmesi sağlanır.
Bu arada çukur bir kapta yoğurt, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı un ve dereotu katılıp karışım hazırlanır.
Diğer tarafta pişmekte olan baklalar yumuşayınca üzerine 4 su bardağı suyu ilave ederek tam kaynamaya yakın yoğurtlu karışımı da ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişmesi sağlanır.
Biraz dinlendikten sonra üzerine yağda kavrulmuş pul biber ilave ederek servis yapılır.
Not: Köylerde "deli bakla" olarak bilinen sakız bakla çorbası Bolu ile özdeşleşmiş geleneksel bir çorbadır.
Kısa URL: https://ml.md/lc47940
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2010
2,487 defa indirildi / yazdırıldı
Bir tencerede kaynayan suyun içine ufak bir soğan çırpılır. Baklalar kırılıp yıkandıktan sonra tencereye atılır, pişirilir. İçine un, yoğurt, bir yumurta, tuz karıştırılır. İyice piştikten sonra yağ kızdırılıp dökülür.