| 
 
 
 | 
Sakallı Poğaça | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52826 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2010 
2,589 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Eylem Ceylan
 
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 paket kuru maya
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
1 yumurta sarısı (üstüne sürmek için)
 
Beyaz peynir (içi için)
 
Bolca ince doğranmış maydanoz (dışı için)
 
 
Ilık sütte kuru mayayı eritelim. Tüm malzemeleri un hariç karıştıralım. Unu azar azar bu karışıma ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 1 saat dinlendirelim. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlanmış tepsiye dizelim. Yumurta sarısına bir iki damla sıvıyağ katıp karıştıralım ve fırça yardımıyla hamurların üzerine sürelim. 30 dakika da tepside mayalandıralım. Önceden 180˚C ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar tutalım. Fırından çıkardıktan sonra 30 dakika bekletelim ki soğusun. Soğuyunca ortadan yarım ay şeklinde keselim ve içine ezilmiş beyaz peynir sürelim. Peyniri dış kısmına kadar taşıralım ve sonra ince doğranmış maydanoza batıralım.
  
 | 
Sakallı Poğaça | 
  | 
Şevkiye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2014 
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99142 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2014 
1,705 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ılık süt
 
1 Tatlı kaşığı kuru maya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 adet yumurta sarısı
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
Yeterince tuz
 
125 gr oda ısısında margarin
 
Aldığı kadar un
 
Yeterince krem peynır
 
Yeterince rebdelenmiş kaşar peynırı
 
Yeterince maydonoz
 
 
lık sütün içinde mayayı ve toz şekeri eritin.Yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin ve hamuru yarım saat dinlendirin. Mayalanmış olan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp oval bir şekil verin. Yumurta sarısı sürüp 170 dercede kızarana kadar pişirin. Krem peynir rendelenmiş kaşar peyniri ve maydanozu karıştırın.Poğaçaların arasından kesip hazırladığınız harçtan poğaçaların içlerine doldurun.
  
 | 
Sakallı Poğaça | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158112 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2021 
266 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 su bardağı ılık su
 
1 paket yaş maya
 
4 çorba kaşığı şeker
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
Sürülebilir dilediğiniz bir peynir
 
Üzeri için:
 
Kaşar peyniri
 
Maydanoz
 
 
Unu, su, süt, maya ve şeker ile karıştırıp 10 dakika bekletiyoruz. Diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak kıvama geldiginde mayalanması için bekletiyoruz. Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçaları koparıp yuvarlıyoruz. 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Soğuyunca iç malzemesini arasına koyup kaşar peyniri ya da maydanoza buluyoruz.
 
 
 
  
 | 
Sakallı Poğaça | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184638 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2025 
45 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Hamuru için:
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı instant kuru maya
 
1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı içine)
 
3 – 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
 
Arası için:
 
4–5 yemek kaşığı labne peyniri veya krem peynir
 
Kenarları için:
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
(isteğe bağlı) dereotu veya maydanoz
 
 
Ilık süt, şeker ve mayayı karıştırıp 5-10 dakika bekletin. Sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 40–50 dakika mayalanmaya bırakın.
 
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20–25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Poğaçalar ılıyınca ortadan enlemesine (tam kesmeden) açın. İçine labne/krem peynir sürün.
 
Peynir sürdüğünüz kenarlarını rendelenmiş kaşar peyniri (veya kaşar+maydanoz karışımı) içine bulayın. Böylece poğaçanın dışı “sakallı” görünüm alır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |