Kısa URL: https://ml.md/lc13870
Gönderme Tarihi: 21.May.2007
2,024 defa indirildi / yazdırıldı
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
1 kase beyaz elde yapılmış erişte
1 soğan
1 çorba kaşığı domatessalçası
Haşlanmış mercimek ve suyu bir tencerede bekletilir.
Ayrı bir tavada soğan,salça ve yağ kavrulur soğanlar yumuşayınca mercimeklerin içine katılır ve ocağın altı açılır.
En son kaynamakta olan çorbaya erişteler katılır ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Limonla tatlandırabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc175041
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2023
249 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 adet soğan
1, 5 yemek kaşığı salça
1, 5 litre su
Tuz
Pulbiber
Nane
Tencereye yıkanmış mercimeği alarak üzerini biraz fazla geçecek kadar su ekleyip haşlayalım.
Haşlanan mercimeği süzerek kara suyu gidene kadar sudan geçirelim.
Tencereye küp doğranmış soğanı alarak kavuralım.
Ardından salça ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Baharatı kavurursanız suyun rengi daha güzel olacaktır.
Kavrulunca su ve mercimeği ekleyerek kaynamaya bırakalım.
Kaynayan çorbamıza erişteyi ekleyerek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirip özleşmesini sağlayalım.