| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Sahlepli Kek Tarifleri Patatesli Kek Tarifleri
| 
 |  
| Sahlepli Kek |  
|  | zehirli sarmaşık Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.08.2016
 Mesajlar: 25
 Şehir: Polatlı
 | Kısa URL: https://ml.md/lc118995 Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2016
 1,063 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 yemek kaşığı margarin
 3 adet yumurta
 3 kahve fincanı şeker
 3 kahve fincanı un
 1 kahve fincanı su
 2 çorba kaşığı kakao
 1 paket vanilya
 1 tatlı kaşığı sahlep
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Muhallebi için:
 2 su bardağı süt
 1 kahve fincanı un
 1,5 kahve fincanı şeker
 Üzeri için:
 2 poşet kremşanti
 1,5 su bardağı soğuk süt
 Keki Islatmak İçin:
 1,5 su bardağı soğuk süt
 
 Yumurta ve şekeri çırpın, diğer kek malzemlerini de ekleyip çırpmaya devam edin. Yağlanmış unlanmış kare yada yuvarlak bir borcama kekinizi dökün ısıtılmış 180 derecede pişirin.
 Keki fırından alın ve sıcakken sahlepli soğuk sütü üzerine dökün. Muhallebi için süt, un ve şekeri karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra yağ ve vanilyayı ekleyin. Soğumaya bırakın.
 Soğuyan muhallebiyi mikser ile iyice çırpın. Kremşanti ve sütü de ayrı bir kabta çırpın. Daha sonra muhallebi ile kremşantiyi karıştırarak beraber çırpın ve kekin üzerine dökün. Dolapta iyice soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde süsleyerek (ben bitter çikolatayı benmari eritip süsledm) servis yapın.
 
 
  
 
 |  
| Salepli Kek |  
|  | zehra özoğlu Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.09.2018
 Mesajlar: 29
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc136785 Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2018
 1,013 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 www.basakgida.com
 
 3 Yumurta
 1 Su bardağı + 1/4 Su bardağı şeker
 Yarım su bardağı sıvıyağ
 1 Su bardağı süt
 2 Su bardağı un
 1 Paket kabartma tozu ve vanilya
 1-2 Yemek kaşığı kakao
 3 Yemek kaşığı Başak Salep
 5 Damla limon suyu
 1 Tatlı kaşığı tarçın
 1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
 
 Yumurta ve şekeri köpürene dek çırpınız. Süt, limon suyu ve sıvı yağı ekleyip karıştırınız.
 Un, vanilya, kabartma tozu, Başak Salep ve cevizi de ekleyerek iyice karıştırınız.
 Hamurun yarısını yağladığınız kek kalıbına döküp, geri kalan hamuru kakao ve tarçını ekleyerek çırpınız.
 (Hazırladığınız hamurunuz katı olursa 1-2 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz.) Kalıba hamuru ekleyiniz ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dk kadar pişiriniz.
 Soğuduktan sonra servis yapınız.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |