Kısa URL: https://ml.md/lc96798
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2014
1,735 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yumurtayı tek tek kaseye kırınız.
Sahana tereyağını koyunuz, eritiniz.
Yağ iyice ısınınca yumurtayı ekleyiniz.
Yağı fazla ateşte tutarsanız, dumanlanma noktasına gelerek yanacaktır.
Yumurtayı aktarırken mümkün olduğunca sahana yakın tutun ki yumurta parçalanmasın.
Yumurtaların sahanda sarıların tam ortada durmasına özen gösterin.
Pişme esnasında tuzu yumurta sarısının üzerine atmayın, yumurta sarısı patlar.
3 dakika ocakta tutarak pişiriniz.
Sahanda servis yapınız.
Kayıt: 31.05.2007 Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15215
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2007
2,290 defa indirildi / yazdırıldı
OEUF AU PLAT
2 veya 4 dilim içyağı
2 adet yumurta
Az tereyağı
Bir tavada ortadan hızlı ateşte içyağını ikişer dakika alt üst kıtır kızartıp tavadan çıkarınız.
Yumurta sahanına tereyağını koyup eriyince yumurtaları kırınız, iki üç dakika beyazı hafif sertleşinceye kadar orta ateşte pişirip kızarttığınız pastırmaları karşılıklı yanlarına koyup servis ediniz.