| 
 
 
 | 
Sahanda Sucuklu Yumurta | 
  | 
melankoli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2009 
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33724 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2009 
2,890 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 gr sucuk
 
2 yumurta
 
 
Sucugun zarini soyup, kalinca dograyin. Bir sahana 4-5 çorba kasigi su ve sucuklari koyun. Agir ateste yaklasik bir dakika kaynatin.
 
Sonra sucuk dilimlerini altüst edin. Bir dakika daha suda pisirin. Gerekirse bu arada sahana biraz sicak su koyun.
 
Sahana margarini katin. Yag erimeye baslayinca yumurtalari sahanin içine kirin. Yine agir ateste, yagi yakmadan, yumurtalarin aki sertlesinceye kadar pisirin. Sahani atesten alip, hemen servis yapin.
 
 
 ML® Sucuklu Yumurta için tıklayın
 
  
 | 
Sahanda Sucuklu Yumurta | 
  | 
melankoli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2009 
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33730 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2009 
2,745 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet yumurta
 
200 gram sucuk
 
120 gram sadeyağ ya da margarin (6 çorba kaşığı)
 
1/2 kahve fincanı su
 
Tuz
 
 
Yumurtaları alabilecek bir sahana 6 silme çorba kaşığı sadeyağ ya da margarin ile yuvarlak ve ince kesilmiş 200 gram sucuk koyarak karıştırmak suretiyle sucukların her iki tarafını 2 dakika kadar pişirmeli, sonra bunlara üç çeyrek kahve fincanı da su ilâve ederek sucukların hafifçe yumuşaması için bunları 2 dakika da su ile pişirmelidir.
 
Sonra sucukların üstlerine 12 adet yumurta kırdıktan sonra, yarım çorba kaşığı tuz serpmeli ve sahanın kapağını kapatarak yumurtaları ortadan daha az kuvvetli ateşte 3 - 4 dakika kadar pişirmeli ve servis yapmalıdır.
 
 
 ML® Kıymalı Yumurta için tıklayın
 
 
  
 | 
Sahanda Sucuklu Yumurta | 
  | 
Aysen Adaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2011 
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67076 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2011 
2,642 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kangal sucuk
 
4 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
 
Sucuğu büyükçe bir tavanın içine iri dilimler halinde doğrayın. Tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip, hafif ateşte alt üst ederek pişirin. Daha sonra tavada yumurtalar için yuvalar açıp, her bir yuvaya bir tane yumurta kırın. Tavanın üzerne kapatarak aklar sertleşene dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |