|
Safranlı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160494
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2021
557 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir tutam safran
1 çay bardağı krema
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı dövülmüş badem
2 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Üzeri için:
1-2 tutam safran
Safranı kremanın içine katın ve 15 dakika bekletin. Derin bir kaba tereyağı, tuz ve pudra şekeri koyup, krema haline gelene kadar yoğurun. Safranlı krema, hindistancevizi, badem, kabartma tozu katın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyerek, tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın ve istediğiniz biçimde şekiller çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine safran serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
|
Safranlı Kurabiye |
|
ortanca
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2010
Mesajlar: 24 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc57834
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2010
4,242 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 paket margarin
1 çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı su
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Önce safran kasede 1 çorba kaşığı suyla, 15 dakika bekletilir. Sonra yumuşak margarin, yumurta, şeker, zerdeçel ve safran suyuyla birlikte eklenir ve mikserle karıştırılır. Üzerine nişasta, kabartma tozu ve ele yapışmayan kıvama gelene dek un eklenerek yoğrulur. Hamurdan kayısı kadar parçalar alınır ve yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında açık renkte kızaracak şekilde pişirilir.
|
|