| 
 | 
| Şafak Çorbası | 
|  | gulsimsir Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.01.2006
 Mesajlar: 180
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc873 Gönderme Tarihi: 16.Oca.2006
 3,631 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemeler:
 3 yemek kaşığı un
 yarım su bardağı süt
 1yumurta sarısı
 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 tablet knorr tavuk suyu
 1 litre su
 Tuz
 
 Yapılışı:
 Un ile yağı hafif sarayıncaya kadar kavur, suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştır, tavuk suyunu ilave et kaynıyana kadar karıştır, bir miktar kaynadıktan sonra yumurta sarısını ve sütü ayrı bir kapta çırp ve ilave et, tuz ekle tekrar kaynamaya başlayınca kapat. Servis yaparken tabaklara nane ilave et.
 
 
 | 
| ŞAFAK ÇORBASI | 
|  | Hiç Kimse Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.02.2006
 Mesajlar: 771
 Şehir: Bahçelievler/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1171 Gönderme Tarihi: 04.Mar.2006
 2,954 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 8 bardak et suyu
 2 çorba kaşığı un
 2 kaşık yağ
 4-5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası
 1 bardak süt
 1 yumurta sarısı
 Tuz
 
 1- Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
 2- Sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır.
 3- Karıştırılarak 1- 2 taşım kaynatılır. Pütür kalmışsa süzgeçten geçirilir.
 4- Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek saatinden 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır. Ateş kapatılır.
 
 Not: Et suyu yerine hazır paket et veya tavuk suyu da katılabilir.
 
 
 | 
| ŞAFAK ÇORBASI | 
|  | sinan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.01.2007
 Mesajlar: 144
 Şehir: İÇEL
 | Kısa URL: https://ml.md/lc11384 Gönderme Tarihi: 21.Oca.2007
 3,156 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 baş soğan
 4 adet domates
 1 bardak süt
 et suyu
 500 gram kıyma
 6 kaşık un
 4 kaşık yağ
 2 adet yumurta
 
 Yapılışı   Un yağın içinde kavrulur. Soğan ince ince kıyılıp yağa ilave edilir. Bir saat kaynar, süzgeçten geçirilir. Kıymalardan küçük küçük köfte yapılır. Süzülen çorbaya katılıp tekrar ateşe konur. 15 dakika daha pişirilir. Öte yandan sütle yumurta çalkalanır ve ateşten inerken içine katılır. Servis yapılır.
 
 
 | 
| Şafak Çorbası | 
|  | Mebrure Ertürk Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.08.2005
 Mesajlar: 28
 Şehir: Maltepe/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc15570 Gönderme Tarihi: 22.Haz.2007
 2,950 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 çorba kaşığı domates salçası
 2 çorba kaşığı tereyağı
 2 çorba kaşığı un
 8 bardak et suyu
 1 bardak süt
 tuz
 1 yumurta
 
 Öncelikle yağ kızdırılır, salça ve un katılır, 2-3 dakika kavrulur. Et suyu, tuz katılır, bir taşım kaynatılır, ateşten almadan hemen önce, süt ve yumurta karışımı eklenir, bir taşım daha kaynatılır.
 
 
 | 
| ŞAFAK ÇORBASI | 
|  | neron Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.10.2007
 Mesajlar: 21
 Şehir: Kastamonu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc18715 Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2007
 2,838 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme :
 2 kaşık yağ,
 500 gr. domates (2-3 adet),
 1 lt. et suyu (4 su bardağı),
 4 yumurta, tuz,
 1 su bardağı süt.
 
 Yapılışı:
 1-  Yağla unu tencereye koyup, orta hararetli ateşte pembeleşmeden kavurunuz.
 2-  500 gr. domatesi kabuklarını soymadan iri parçalar halinde karışıma ilâve edip hemen et suyunu koyunuz.
 3-  Domatesler ezilinceye kadar pişiriniz.
 4-  Pişince süzgeçten başka bir tencereye ezerek geçiriniz.
 5-  Tekrar ateşe koyup 1-2 defa daha kaynatınız.
 6-  Yemeğe 20 dakika kala terbiyesini koyunuz (sütlü terbiye).
 7-  İstediğiniz garnitürle sofraya alınız.
 
 
 | 
| ŞAFAK ÇORBASI | 
|  | sedan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.04.2008
 Mesajlar: 112
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc23261 Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
 2,871 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 3 litre et suyu
 1 kg. domates
 tuz
 1-2 su bardağı süt
 1 çay bardağı un
 1 çay kaşığı tereyağı
 1 yumurta
 1 fincan sıvı yağ
 
 Yapılışı:
 Unla yağı tencerede 5 dakika kavurun, et suyunu koyup kaynatın. Kabukları soyulmuş, rendelenmiş domatesi ilave edin, pişirin. Süt ile yumurtayı çırpıp çorbaya ilave edin. Tuzunu katıp servis yapın.
 
 
 | 
| Şafak Çorbası | 
|  | KarbonhidratKralicesi Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.07.2008
 Mesajlar: 21
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc25165 Gönderme Tarihi: 09.Tem.2008
 2,862 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 litre et suyu
 1 kg domates
 1 veya 2 su bardağı süt
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 yumurta
 1 fincan sıvı yağ
 1 çay bardağı un
 Tuz
 
 1- Bir tencereye tereyağı, sıvıyağ ve un koyup kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur.
 2- Domatesler yıkanıp, rendelenir. Rendelenmiş domatesler kavrulmuş una ilave edilip, kısık ateşte kavrulmaya devam edilir.
 3- Daha sonra et suyu veya su koyarak kaynamaya bırakılır. Bir kapta süt ile yumurtayı çatalla çırpıp kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe katılıp, karıştırılır.
 4- Çorba ateşten alınıp yumurtalı meyane çorbaya katılıp karıştırılır.
 
 Not: Domates bulunmazsa 2 çorba kaşığı salça, suda eritilip çorbaya katılabilir.
 
 
 | 
| ŞAFAK ÇORBASI | 
|  | beyazgölge Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.01.2009
 Mesajlar: 32
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc33051 Gönderme Tarihi: 20.Oca.2009
 3,065 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemesi:
 3 litre et suyu
 120 gr. un
 120 gr. tereyağı
 1 kg. domates
 yarım litre süt
 3 yumurta
 tuz
 
 Hazırlanışı:
 Unla yağı tencerede 5. dakika kavurun. 3 litre suyu, domatesi ilave edin. Yavaş ateşte 30 dakika kaynatın. İnce delikli bir süzgeçten başka bir tencereye geçirin. Ayrı bir kapta yarım litre sütle 5 yumurta sarısını çırpın. Kaynayan çorbaya ilave edin. Tuz katarak ateşten alın ve servis yapın.
 
 
 | 
| Şafak Çorbası | 
|  | serin Aşçı
 
  
 Kayıt: 16.11.2008
 Mesajlar: 14
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc33473 Gönderme Tarihi: 06.Şub.2009
 2,876 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 10 su bardağı et suyu
 2 çorba kaşığı domates salçası
 2 çorba kaşığı sıvıyağ
 4 çorba kaşığı un
 1 adet yumurta sarısı
 1 su bardağı süt
 tuz
 karabiber
 
 Yağ ile un pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça bu karışıma eklenerek birkaç kez çevrildikten sonra et suyun ile açılır. 10-15 dakika pütürleşmemesine dikkat edilerek kaynatılır. Yumurta sarısı sütle beraber çırpılarak çorbaya eklenir. Tuz ve karabiber ilave edilerek servis yapılır.
 
 
 | 
| ŞAFAK ÇORBASI | 
|  | yorulmaz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.05.2009
 Mesajlar: 33
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc36247 Gönderme Tarihi: 06.May.2009
 6,009 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMESİ
 1 çorba kaşığı margarin
 3 çorba kaşığı un
 3 adet domates
 2 çorba kaşığı salça
 2 su bardağı süt
 2 su bardağı et suyu
 1 tatlı kaşığı karabiber
 Yeterli miktarda tuz
 
 Bir tavanın içinde 1 çorba kaşığı margarini alın. Eridikten sonra 3 çorba kaşığı unu yavaş yavaş tavanın içine döküp, karıştırarak sararıncaya dek kavurun. 3 adet domatesi rendeleyin. 2 çorba kaşığı salça ile birlikte, tavanın içine ilave edin. Karıştırmaya devam ederek, 2 su bardağı sütü ekleyin. Unun topaklaşmaması için devamlı karıştırın. Daha sonra içine 2 su bardağı et suyunu dökün. 1 tatlı kaşığı karabiber ve dilediğiniz kadar tuzu ekleyip, çorbayı iki taşım kaynatın. Çorbayı ateşten alıp, sıcak sıcak servis yapın.
 
 Not: Çorbanın üzerine kızarmış ekmek koyarak servis yapabilirsiniz. Bunun için, bayatlayan ekmek dilimlerini küp biçiminde kesin. Fırıntepsisine dizip, altın sarısı renk alan dek kızartın. Fırından aldıktan sonra çorbaların üzerine serpin. Böylece hem çorbalar daha lezzetli olur, hem de bayat ekmeklerden yararlanmış olursunuz.
 
 
 | 
| ŞÂFAK ÇORBASI | 
|  | tombik Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.07.2009
 Mesajlar: 21
 Şehir: Kayseri
 | Kısa URL: https://ml.md/lc37853 Gönderme Tarihi: 02.Tem.2009
 3,057 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 Litre et suyu
 5 Yumurta
 100 Gr. Un
 1 Kilo domates
 100 Gr. Tereyağı
 1/2 Litre süt
 100 Gr. Sade yağ
 Tuz
 250 Gr. Bayat ekmek içi
 
 100 gram unu tereyağı ile hafif ateşte 4-5 dakika kavurunuz.
 3 litre et suyuna iyice ezilmiş çekirdekleri çıkarılmış bir kilo domatesi ilâve ediniz. 40-45 dakika hafif âteşte kaynatınız.
 İrice delikli süzgeçten diğer bir kapa geçiriniz.
 Tekrar ateşe koyunuz.
 Ayrı bir kapta 5 yumurta sarısı ile yarım litre sütü beraber çarpınız.
 Çorbaya ilâve ediniz, bir taşım kaynatınız, âteşten alınız.
 Bayat ekmekleri 1 santim karelere kesiniz, yada kızartınız, servis ederken ayrı bir kap içersinde getiriniz.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.03.2024
 
 
 | 
| ŞAFAK ÇORBASI | 
|  | gümüş kepçe Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.12.2010
 Mesajlar: 26
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc58430 Gönderme Tarihi: 10.Arl.2010
 2,647 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 litre et suyu
 120 gr. un
 120 gr. tereyağı
 1 kg. domates
 Yarım litre süt
 3 yumurta
 Tuz
 
 Unla yağ çorba tenceresinde 4 - 5 dakika müddetle kızarmadan kavrulur. 3 litre et suyu, doğranmış 1 kg. domates ilâve edilir. Yavaş yavaş 25 - 30 dakika kaynatılır. İnce delikli bir süzgeçten diğer bir tencereye geçirilir. Ayrı bir kapta yarım litre süt 5 yumurta sarısı ile çarpılır. Kaynayan çorbaya ilâve edilir. Tuz atılır. Ateşten alınır.
 
 Not: Çorbaya kattığınız unu, önceden, tereyağla hafifçe kavurduktan sonra da ilâve edebilirsiniz. O zaman ikinci çorba kaşığı yağı bu iş için kullanabilirsiniz.
 
 
 | 
| ŞAFAK ÇORBASI | 
|  | marifetlim Aşçı
 
  
 Kayıt: 27.01.2011
 Mesajlar: 16
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc61155 Gönderme Tarihi: 10.Mar.2011
 2,796 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 litre et suyu
 yarım litre süt
 1 kilogram domates
 120 gram un
 120 gram tereyağı
 5 yumurta sarısı
 tuz
 
 Un, tereyağı ile hafif ateşte karıştırılarak 4-5 dakika kavrulur. Ayrı bir tenceredeki et suyuna bir kapta iyice ezilmiş domates ilâve edilerek 45-50 dakika kadar yavaş ateşte kaynatılır. Başka bir tencereye süzgeçten geçirilerek aktarılır. Tekrar ateşe oturtulur. On dakika daha kaynadıktan sonra ateşten indirilir.
 Ayrı bir kapta 5 yumurtanın sarısı, yarım litre sütle iyice çırpılarak kaynayan çorbaya ilâve edilir. Hepsi birlikte bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir. Tuzu atılır. Nohut büyüklüğünde doğranmış, yağ veya fırında kızarmış ekmekle servis yapılır.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.03.2024
 
 
 | 
| ŞAFAK ÇORBASI | 
|  | İbrahim Hakkı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.08.2011
 Mesajlar: 185
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc67571 Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2011
 2,715 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ebru Omurcalı
 
 5 bardak et suyu veya tavuk suyu
 2 çorba kaşığı un
 2 kaşık yağ
 4-5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası
 1 bardak süt
 1 yumurta sarısı
 Tuz
 Karabiber
 
 Yağ ile unu hafif pembeleşene kadar kavurun. Sulandırılmış konserve salçası veya rendelenmiş domates ekleyerek kavurun, et suyu ekleyin. Karıştırarak 1-2 taşım kaynatın. Pütür kalmışsa süzgeçten geçirin. Yumurta sarısı ve sütü iyice çırpın. Terbiyeyi yemek saatinden 10 dakika evvel ekleyin.
 
 
 | 
| ŞAFAK ÇORBASI | 
|  | im Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.08.2012
 Mesajlar: 1159
 Şehir: Balgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc80139 Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2012
 2,454 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Necip Usta
 
 2 çorba kaşığı dolusu yağ
 6 çorba kaşığı dolusu domates salçası
 1 tatlı kaşığı tuz
 2 kahve fincanı un
 1 su bardağı süt
 12 su bardağı et suyu (2,5 litre)
 250 gram doğranmış sebze karışımı (havuç, patates, pırasanın beyazı)
 
 1) Bir tencereye yağı koyup hafif kızdırınız. Sebzeleri ilâve edip, 2 dakika kavurup, unu ilâve ediniz.
 2) 1 dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra domates salçasını ilâve edip 1 dakika daha kavurunuz.
 3) Sonra et suyunu ve tuzunu ilâve edip ağır ateşte kaynatarak 20 dakika pişirip süzdürünüz.
 4) Süzdürdükten sonra 1 bardak kaynar süt ilâve ediniz. Sonra servis yapınız.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.03.2024
 
 
 | 
| Şafak Çorbası | 
|  | dedo Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.02.2018
 Mesajlar: 54
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc141455 Gönderme Tarihi: 24.Mar.2019
 939 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet yumurta sarısı
 1 litre su
 1 yemek kaşığı tuz
 3 yemek kaşığı tereyağı
 3 yemek kaşığı un
 Yarım su bardağı süt
 Yarım bardak tavuk suyu
 
 Tereyağı ile unu hafif altın rengini alana kadar kavurun. Suyu ve tavuk suyunu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin. Bir miktar kaynadıktan sonra yumurta sarısını ve sütü ayrı bir kapta çırpın ve yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Ağız tadınıza göre tuz ilave edip tekrar kaynamaya başlayınca altını kapatarak dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerine biraz nane ilave edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Şafak Çorbası | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164154 Gönderme Tarihi: 10.Nis.2022
 526 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yemek kaşığı un
 3 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı domates salçası
 1 adet yumurta sarısı
 1 litre su
 Yarım su bardağı süt
 Yarım bardak tavuk suyu
 1 yemek kaşığı tuz
 
 Şafak çorbası tarifi için önce tereyağı ve unu tencerede kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından salçasını ekleyin ve karıştırın.
 Suyu ve tavuk suyunu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Biraz kaynadıktan sonra yumurta sarısını ve sütü ayrı bir kapta çırpın ve yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
 Ağız tadınıza göre tuz ilave edip tekrar kaynamaya başlayınca altını kapatarak dinlendirin. Akşam yemeğine şafak çorbası hazır. Naneyle süsleyerek sıcak servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Şafak Çorbası | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc171816 Gönderme Tarihi: 03.May.2023
 323 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yemek kaşığı un
 2 su bardağı süt
 3 adet domates
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı domates salçası
 1,5 su bardağı su veya et/tavuk suyu (Kıvama göre artırılabilir)
 Karabiber
 Tuz
 
 İlk olarak tereyağını tencereye alın.
 Üzerine unu ekleyip kavurun.
 Domatesleri rendeleyip tencereye ekleyin.
 Ardından salçayı da ilave edip karıştırın.
 Daha sonra sütü ekleyip hızlıca karıştırın.
 Son olarak su, karabiber ve tuzunu da ilave edip kaynatın.
 Çorbanız pişince ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Şafak Çorbası | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177283 Gönderme Tarihi: 12.Nis.2024
 313 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kaşık tereyağı
 2 kaşık un
 2 su bardağı süt
 3 kaşık yazdan hazırlanmış domates püresi yada 3 domates rendesi
 1 kaşık domates salçası
 3 su bardağı su
 1 adet tavuk suyu tableti
 
 Tereyağı ve un tencere alınarak sararana kadar kavrulur.
 Domates rendesi ve salça eklenerek bir iki kez çevrilir.
 Süt eklenerek topak olmaması için çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırılır.
 Su ve tavuksuyu tableti atılır.
 Kaynayana kadar karıştırılır.
 Tuzu ayarlanır.
 Bir iki taşım daha kaynatılıp kapatılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |