| 
 
 
 | 
Sade Poğaça | 
  | 
Fatma Solak 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 15 Şehir: fransa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15124 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2007 
4,434 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo un
 
1 su bardagi süt
 
1 çay bardagi siviyag
 
1 yumurta beyazi
 
1 tane maya
 
tuz
 
az toz seker
 
ilik su
 
 
Bütün malzemeleri yogurun, hamuru 1 saat kadar mayalandirin ve hamurdan bir parça koparip yuvarlayin yaglanmis firin tepsisine dizin hamur bitesiye bu islemi yapin ve 1 yumurta çirpip üzerine sürün susam ve çörekotu serpip firina verip kizartiyoruz.
 
 
 ML® Sade Poğaça için tıklayın ML® Poğaça için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 21.04.2017
  
 | 
Sade Poğaça | 
  | 
"o" 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2011 
Mesajlar: 71 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93059 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2013 
2,742 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 gram yaş maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
 
 
Derin bir kabın içinde ılık sütü ve mayayı karıştırın. Üzerine un serpin ve kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Şeker, yumurta, tereyağı, mahlep ve kalan unla birlikte yoğurun. Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp 30 dakika üzeri kapalı olarak kabarması için bekleyin. Daha sonra hamuru elinizle kopartıp yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin, 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca ortasından ikiye bölün ve kaşar peyniri dilimleri yerleştirin. Servis tabağına alın, çayın yanında ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 25.05.2021
  
 | 
Sade Poğaça | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157664 
Gönderme Tarihi: 10.May.2021 
588 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı ılık su
 
1 paket instant kuru maya
 
1 adet yumurta
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
4 yemek kaşığı şeker
 
6-7 su bardağı un
 
 
Yoğurma kabına ılık su, süt, yumurta, sıvı yağ, toz şeker ve maya alınır, karıştırılır. Üzerine azar azar un ilave edilerek bir güzel yoğrulur.
 
Hamurunuzun üzeri örtülür ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır.
 
Hamur iki katına çıkınca, hamurdan bezeler kopartılır ve yuvarlanır.
 
Yağlanmış veya yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alınır, üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu atılır.
 
Tekrar 15 dakika dinlendirilir.
 
En son 200 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Sade Poğaça | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157951 
Gönderme Tarihi: 28.May.2021 
382 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak süt
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvı yap
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
5.5 - 6 su bardağı un
 
2 yumurta
 
Üzeri İçin:
 
Çörekotu
 
Susam
 
Yumurtanın sarısı
 
 
Öncelikle hamurumuzun mayası için boş bir tavaya sütü ekleyerek ılıtıyoruz. Ilıdıktan sonra yoğuracağımız kaba sütümüzü, şekerimizi ve paket mayamızı ilave edip karıştırma işlemine başlıyoruz. Kabardıktan sonra yoğurt, yağ, tuz, yumurtanın akı da kabımıza ekliyoruz.
 
Yavaş yavaş unumuzu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta hamurumuzun ne sert ne de yumuşak olmasıdır. İkisinin ortasında bir kıvamda olmasına (kulak memesi) özen göstermeliyiz.
 
Yoğurma işlemi de bittikten sonra hamurumuzun üzerini streçleyip yaklaşık bir saat kadar bekliyoruz.
 
Hamurumuz hazır hale geldikten sonra küçük mandalina şeklinde parçalara bölüyoruz.
 
Elimizi yağlayıp parçalara böldüğümüz hamurları tek tek yuvarlak şekilde açıyoruz.
 
Yuvarlak hale getirdiğimiz hamurun içine damak tadımıza göre malzemelerimizi ekliyoruz. İster peynirli maydanozlu, ister patatesli isterseniz kaşar ekleyerek yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Sade Poğaça | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178904 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2024 
186 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket yaş/ kuru maya
 
Yarım su bardağı kadar süt ya da yoğurt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2/3 çay bardağı sıvı yağ
 
Alabildiği kadar un
 
2-3 su bardağı su
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
 
Öncelikle mayanız kuru maya ise 1 su bardağı ılık suya 1 çay kaşığı şeker ve tuz ilave ederek kuru mayanızı kabartın.
 
Eritmiş olduğunuz maya bardaktan taşmaya başlayınca yoğuracağınız kaba un ve tuzu homojen bir şekilde karıştırdıktan sonra mayayı kabınıza ekleyin. Birbirlerine güzelce yedirebilmek için yavaş yavaş ve nazik bir şekilde karıştırın. 3’lü karışım hamur un karışımı bir hamur halini aldığında içerisine yavaş yavaş su ilave edin. Eklediğiniz suyun ılık olması daha yumuşak bir hamur elde etmenizi sağlayacaktır. Biraz karıştırdıktan sonra içine sütü de ilave edin. Hamurun tam olarak kıvam alması için en az 10 dk yoğurmanız gerekmektedir. Hamur kıvamını aldığında yağı da ekleyerek biraz daha yoğurun ki hamurun içindeki tüm hava gitsin. Yoğurduğunuz hamuru kabarması için 40 dk ağzı kapalı bir şekilde ılık ortamda tutun. Hamuru açtığınızda maya kokusunun gitmesi için bir yoğurun. Yağlanmış tepsinize küçük toplar halinde şekil vererek koyun. 1 yumurtanın sarısını yapmış olduğunuz topların üzerine çırparak sürün. İsterseniz susam ya da çörek otu da serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına tepsiyi atın ve üzeri kızarana kadar pişirin
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |