| 
 
| 
 
 
 | 
 
KAVURARAK SADE PİLAV | 
 
  | 
Dilaşub 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.04.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49873 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2010 
2,459 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2+1/2 bardak pirinç
 
2 çorba kaşığı tuz
 
3 çorba kaşığı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
4+1/2 bardak tavuk veya et suyu
 
 
Pirinci temizleyip bir tencereye koyun ve üzerini 1 parmak kapatıncaya kadar ılık su ile doldurup iki çorba kaşığı da tuz ilave edin. Karıştırdıktan sonra pirinci 2 saat bu suyun içinde bekletin. Pirinci kırmadan ve dökmeden karıştırarak 4-5 defa suyunu süzdürerek yıkayın. Sonra bir süzgece alıp, suyunu tümüyle süzdürün. Bir tencereye kızdırdığınız yağa pirinci ekleyin ve orta ateşte bir kevgirle karıştırmak suretiyle 4 dakika kavurun. Sonra tuzunu ve kaynar olarak et veya tavuk suyunu ilave edin ve kuvvetli ateşte dört dakika bırakın. Bir kere daha karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve pilavınızı fırında ya da ağır ateşte 16 dakika süreyle pişmeye bırakın. Ateşten aldıktan sonra 20 dakika dinlendirin, bir kez karıştırıp servis yapın.
  
 | 
 
Sade Pilav (Kavurarak) | 
 
  | 
şerife sözen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.01.2009 
Mesajlar: 23 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32945 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2009 
2,772 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 bardak pirinç
 
3,5 - 4 bardak su
 
2 kaşık yağ
 
Tuz
 
 
Pirinçleri ayıklayıp yıkayınız,
 
El dayanabilecek sıcaklıkta su koyup 20 - 25 dakika ıslatınız.
 
Tencereye yağı koyup eritiniz,
 
Yağ eriyince pirinçlerin suyunu iyice süzüp yağa ilâve ediniz,
 
Ateş üzerinde delikli bir kevgirle alt üst ederek pirinçler şeffaflaşıp madeni bir ses çıkarıncaya kadar kızartmadan kavurunuz,
 
Üzerine ölçülü suyunu birden koyup bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatınız,
 
3 dakika harlı 3 dakika orta daha sonra da çok hafif hararetli ateşte dinlendiriniz,
 
10 -15 dakika dinlendirdikten sonra ateşten alınız,
 
Kevgirle alt üst ederek karıştırıp tanelendiriniz,
 
İstediğiniz şekilde servis tabağına koyup servis yapınız.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sade Pilav (Kavurarak) Tarifleri Güveçte Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |