1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamura)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant maya
3,5 su bardağı un (kontrollü eklenir)
50 gram oda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için:
Yumurta sarısı ve susam
Hamuru yoğurun: Ilık süt, sıvı yağ, yumurta beyazı, şeker, tuz ve mayayı bir kapta karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Mayalandırın: Hamurun üzerini örtüp 40 dakika kadar dinlendirin.
Şekil verin: Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın, elinizle açıp arasına az miktarda tereyağı sürün ve katlayın. Dilerseniz peynirli veya zeytinli harç da koyabilirsiniz.
Üzeri için: Poğaçaları yağlı kâğıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20–25 dakika, üzeri altın rengi olana kadar pişirin.

|