| 
 
 
 | 
Sade Muhallebi | 
  | 
HandeT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2005 
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1383 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2006 
113,279 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı süt
 
1,5 su bardağı su
 
3 çorba kaşığı mısır nişastası
 
1 çorba kaşığı pirinç unu
 
7 çorba kaşığı toz şeker
 
1 paket şekerli vanilin
 
 
Tencereye süt ve toz şekeri koyun. Bir kaşıkla karıştırarak, şekerin erimesini sağlayın. Diğer tarafta bir kasenin içinde nişasta ve pirinç ununu 1,5 bardak su ile karıştırın, pürüzsüz bir sıvı haline getirin. Ocakta kaynamaya başlayan sütün altını kısın ve nişastalı karışımı yavaşça süte ekleyin, karıştırmaya devam edin. Ocaktan indirmeden önce vanilini ilave edin, iyice karıştırdıktan sonra ocağı kapatıp kaselere boşaltın. 3-4 saat buzdolaında dinlendirin.
 
 
 ML® Katı Muhallebi için tıklayın
 
 ML® Kekli Muhallebi için tıklayın ML® Üzümlü Muhallebi için tıklayın
 
  
 | 
Sade Muhallebi | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163945 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2022 
386 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo süt
 
3 yemek kaşığı ile un
 
2 yemek kaşığı ile nişasta
 
2,5 bardak toz şeker
 
 
1 kilo sütümüzü, üç yemek kaşığı ile unu ve iki yemek kaşığında nişastayı ile birlikte tencereye koyuyoruz.
 
Ardından soğukken mikserimiz ile iyice çırpıyoruz ve malzemenin pürüzsüz bir hale gelmesini sağlıyoruz.
 
Tenceremizi ocağımıza koyup koyu halde kıvama geline kadar, sürekli olarak karıştırıp pişiriyoruz.
 
Kaynamaya başlayan tatlımızın altını kapatıp üzerine şeker katarak mikserimiz ile çırpıyoruz.Şekerimizi iyice yediriyoruz.
 
Pişen muhallebimizi kaselerimize yada kuplara koyarak soğuması için bekletiyoruz.
 
Üzerini istersek (taze meyve, dövülmüş ceviz, fındık ya da hindistancevizi vb.) ekleyerek servis yapabiliriz.
 
 
 
  
 | 
Sade Muhallebi | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165006 
Gönderme Tarihi: 22.May.2022 
283 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
3 yemek kaşığı un
 
4.5 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 paket vanilya
 
 
Uygun bir tencereye toz şeker, nişasta, un ve sütü alarak tel çırpıcı ile güzelce çırpalım. Pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra tencereyi ocağa alıp karıştırarak pişirelim. Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olduktan sonra ocaktan alalım ve içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edelim. Tereyağı eriyene kadar tekrar karıştıralım. Muhallebimizin kıvamı soğudukça koyulaşacaktır. Servis kaselerine boşaltalım.
  
 | 
Sade Muhallebi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173385 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2023 
207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 lt. süt
 
1 su bardağı un
 
125 gr. tereyağı
 
2 su bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
 
Tereyağı ve unu kavuruyoruz, unun renginin dönmemesine dikkat ediyoruz. Ardından sütü ilave ediyoruz. Göz göz olana kadar pişiriyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilya ekleyip 15 dakika mikser ile aynı yöne çırpıyoruz ve cam bir tepsiye döküp soğutuyoruz. Dilim dilim keserek servis ediyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |