| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sade Mantı | 
 
  | 
cez 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2014 
Mesajlar: 49 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100165 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2014 
2,295 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2-3 su bardağı un
 
1,5 su bardağı kadar su
 
1 tatlı kaşığı un
 
İçi için:
 
300 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Öncelikle hamuru için yoğurma kabına gereken malzemeleri koyup güzelce bir hamur yapın. Unlanmış zeminde açıp kare şeklinde kesin. İç harcı için kıyma, rendelenmiş soğan ve suyu karıştırın. Hamur karelerinin ortasına çay kaşığı ile paylaştırın ve kapatıp hepsini hazırlayın. Kaynayan tuzlu suyun içinde 15 dakika kadar kaynatıp servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın. İsteyen üzerine de tereyağı eriterek ikram edebilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sade Mantı Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |