| 
 
 
 | 
Sade Bulgur Pilavı | 
  | 
ikona 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.01.2010 
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46536 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2010 
3,403 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak bulgur
 
4 bardak su
 
2 yemek kaşığı yağ
 
1 adet soğan
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Tencere içine koyduğunuz yağda rendelenmiş soğanı kavurunuz. Bulguru yıkayıp, soğana ilâve ediniz. On onbeş dakika kavurunuz. Suyu, tuzu ve karabiberi de atılarak orta hararetteki ateşte kaynatınız. Suyunu çekince indirip biraz beklettikten sonra servis tabağına alınız. Sıcak olarak servis yapınız.
 
 
 
 
Fotoğraf "hacı karagöz" tarafından gönderildi. 21.08.2020
  
 | 
Sade Bulgur Pilavı | 
  | 
pembeli kadın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.02.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: Londra | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62204 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2011 
3,601 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram bulgur
 
175 gram yağ
 
1 soğan
 
tuz
 
4 su bardağı su
 
 
Soğan ince ince doğranır yağ ile kavrulur. Bulgur yıkanır, soğana ilave edilir. 10-15 dakika kavrulur. Su, tuz, karabiber de atılarak yavaşça kaynatılır. Suyu çekince servis edilir.
 
 
Not: Bütün pilavlarda su pirincin ya da bulgurun 2 misli konur.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.04.2024
  
 | 
Sade Bulgur Pilavı | 
  | 
kısmetse 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 05.10.2015 
Mesajlar: 19 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112113 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2015 
3,485 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
4 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Yağı tencerede eritin, içine bulguru atıp karıştırın, hemen suyunu verin ve pilavı 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Sade Bulgur Pilavı | 
  | 
b&b 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.05.2019 
Mesajlar: 60 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144955 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2019 
621 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
 
1 adet soğan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 su bardağı sıcak su
 
2 çay kaşığı tuz
 
 
Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresine koyup kızdırın.
 
Soğanı yemeklik doğrayıp pilav tenceresinin içine ekleyin.
 
Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
 
Ardından bulguru da tencereye ekleyin. 
 
3 dakika daha kavurmaya devam edin.
 
Tuzunu ve sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
 
Pilavı orta ateşte kaynamaya bırakın.
 
Tencere kaynadıktan sonra altını biraz kısıp pişmeye bırakın.
 
Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatın.
 
Tenceredeki pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatın.
 
Pilavı en az 10 dakika dinlenmeye bırakın.
 
Pilavı dinlendikten sonra hemen servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Sade Bulgur Pilavı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159448 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2021 
370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı pilavlık bulgur
 
7 su bardağı sıcak su
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Önce tencereye sıvı yağımızı koyalım ocağın altını yakalım yağın üzerine bulgurumuzu koyalım 1 dakika kadar kavuralım.
 
Kavrulunca üzerine sıcak su ilave edelim tuzunu da atalım kaynasın.
 
Kaynayınca altını kısalım yaklaşık 25 dakika ya da 30 dakika arası pişer pişince 10 dakika kadar dinlensin.
 
Başka bir tavada tereyağımızı eritelim.
 
Eriyen tereyağını dinlenmiş pilava dökelim kaşık ile karıştıralım tane tane olacaktır.
 
Bulgur piştikten sonra tereyağı ile yağlarsanız tadı çok lezzetli olur.
 
 
 
  
 | 
Sade Bulgur Pilavı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177608 
Gönderme Tarihi: 04.May.2024 
199 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı bulgur
 
1 yemek kaşığı tereyağı ve çok az sıvıyağ
 
1 orta boy soğan
 
1 adet yeşil biber
 
Tuz
 
2,5 su bardağı kaynar su
 
 
Bulgur pilavı tarifi için önce su kaynatın. Ardından soğanları yemeklik doğrayın, biberi de minik doğrayın ve yağ ile birlikte kavurun.
 
Soğanlar pembeleşince bulguru ekleyin. Bir iki dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Kaynayınca tuzu da ilave edin ve kısık ateşte pişene kadar bekleyin. 30 dakika yeterli olacaktır. Kontrollü pişirin. Sade bulgur pilavı hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |