Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Duru Bulgur Yemek Tarifleri > Sade Bulgur Pilavı (4 adet - 135,871 defa bakıldı)

Sade Bulgur Pilavı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sade Bulgur Pilavı

plato
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.04.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc149991
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2020
453 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı Et suyu
2 tatlı kaşığı Tuz
2 su bardağı Duru Başbaşı Bulgur
8 yemek kaşığı Tereyağı

Bir tencerede et suyu ile tuzu kaynatın.
Bulguru ilave edip kapağını örtün.
Önce orta, sonra hafif ateşte, suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.
Üzerine kızdırılmış yağı gezdirin, peçete koyup kapağını örtün ve 20 dakika demlendirin.



Sade Bulgur Pilavı

şerif özdil
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.05.2017
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125315
Gönderme Tarihi: 15.May.2017
1,232 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı başbaşı bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
Servis Önerimiz:
Yoğurt
Salatalık
Nane

Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyun, bulguru ilave edin.
1 dakika kavurun ve tereyağını ilave edin.
Tuzu ve suyu ekleyin.
Kısık ateşte 15 dakika bulgurları göz göz oluncaya kadar pişmeye bırakın.
10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Salatalık ve naneyi ince ince doğrayıp ve yoğurtla karıştırarak pilavınızın yanında servis edebilirsiniz.



Sade Bulgur Pilavı

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc45717
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2010
2,689 defa indirildi / yazdırıldı




Et suyu 3 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Tereyağı veya margarin (erimiş) 8 yemek kaşığı

Bir tencerede su ve tuz kaynatılır. Bulgur ilave edilip kapağı örtülür. Önce orta,sonra hafif ateşte, suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirilir. Üzerine kızdırılmış yağ gezdirilir, peçete konup kapak örtülerek 20 dakika demlendirilir. (Halıcı,1990)

NOT: Her yörede sıklıkla yapılır. Önce yağ kızdırılır, suyu konur ve kaynayınca bulgur salınarak da yapılabilir.



Sade Bulgur Pilavı

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc45716
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2010
2,984 defa indirildi / yazdırıldı




Tereyağı veya margarin (erimiş) 8 yemek kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Et suyu 3 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı

Tencereye yağ konup kızdırılır ve bulgur ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur. Kaynatılmış et suyu ve tuz ilave edilir. Önce orta, sonra hafif ateşte suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirilir. Ateşten alınıp bir peçete örtülür ve tencerenin kapağı kapatılarak 20 dakika demlendirilir. (K.K.Işık)

NOT: Anadolunun pek çok yöresinde hazırlanmaktadır.







Sade Bulgur Pilavı Tarifleri Duru Bulgur Yemek Tarifleri



(4 adet Sade Bulgur Pilavı 135,871 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort