| 
 
 
 | 
Sade Bisküvi | 
  | 
Lezzet İşçisi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2006 
Mesajlar: 50 Şehir: Malatya-Darende | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12257 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2007 
2,312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
500 gr un
 
250 gr tereyağı
 
125 gr pudra şekeri
 
1 paket vanilya
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
 
Yapımı:
 
Yumuşak tereyağı ve diğer malzemeler yoğrulur. Unlu tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında açılır. Bisküvi kalıbıyla kesilir, yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 200 derece kızgın fırında açık renkte pişirilir.
  
 | 
Sade bisküvi | 
  | 
Muhittin Çakar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.04.2007 
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16534 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007 
2,357 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. tereyağı
 
175 gr. un
 
50 gr. şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Malzeme listesinde bulunan malzemelerle hamur yapılır, 1 saat buzdolabında dinlendirilir, merdan ile açılır, kurabiye kalıbıyla kesilir. Fırın tepsisine dizilir, 190 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir.
 
 
 ML® Kimyonlu Bisküvi için tıklayın
 
  
 | 
Sade Bisküvi | 
  | 
Mahire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18540 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2007 
2,671 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket tereyağı
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 fiske tuz
 
1 paket vanilya
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Alabildiği kadar un
 
 
Yumuşak tereyağı ve diğer malzemeler bir araya getirilir, ele yapışmayan hamur yapılır. Unlu tezgahta, merdaneyle yarım santim kalınlığında açilır. Bisküvi kalıbı ya da bardak ağzı ile kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 190 derece çok kızgın fırında, açık pembe renkte pişirilir.
 
 
ML® Kimyonlu Bisküvi (görsel)
 
  
 | 
Sade Bisküvi | 
  | 
maymiy 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: izmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22078 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2008 
2,282 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı + 1/4 su bardağı self rising flour (veya ayni ölçüde normal un + 1 tepeleme cay kaşığı kabartma tozu 
 
 1 cay kaşığı seker 
 
 2 cay kaşığı tuz 
 
 1 cay kaşığı karbonat 
 
 1/3 su bardağı tereyağı veya margarin (eritmeyin) 
 
 3/4 su bardağı sut + içine 1 yemek kasığı limon suyu sıkıp 1 dakika bekletin. (veya 3/4 su bardağı buttermilk) 
 
 
Yapılışı:
 
Unun içerisine tuzu, karbonatı, kabartma tozunu koyup yağı bıçakla kesip una yedirin parmak uçlarınızla. Yağ unun içinde ufalanacaktır. 
 
Daha sonra limonlu sütü veya buttermilk'i unun içine yavaşça dökerek hamur haline getirin. Bunu yaparken çok fazla yoğurmayın, ancak hamur halini alıp birleşince yoğurmayı bırakın. Çok yoğurma bu tarz hamurlarda ağızda dağılmasına engel olur ekmeğin. 
 
Hafif unlu tezgâhta merdane ile yaklaşık 1cm kalınlığında açın. Yuvarlak kalıp ile veya keskin cay bardağı ile (kalıbı una batırıp) şekiller kesin. 
 
Yağlanmamış tepsiye hafifçe birbirine değecek şekilde yan yana dizin. 
 
Önceden ısıtılmış 450F(225C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin, yaklaşık 12-15 dakika
  
 | 
SADE BİSKÜVİ | 
  | 
saturn 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23849 
Gönderme Tarihi: 15.May.2008 
2,473 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
200 gr tereyağı
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
aldığı kadar un
 
tuz
 
200 gr pudra şekeri
 
1 paket baking powder
 
1 paket vanilya
 
 
Yapılışı:
 
Tereyağını pudra şekeriyle çarparak ovun. Yumurta, süt, tuz, vanilya ve baking powderi ilave edip yoğurun.
 
Hamura yarım cm kalınlığında açınız. İstediğiniz kalıplarla kesip tepsiye aralıklı diziniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp orta hararetli fırında hafif pembe renkte pişiriniz.
  
 | 
SADE BİSKÜVİ | 
  | 
Fadik Kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.01.2012 
Mesajlar: 37 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71672 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2012 
2,116 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. un
 
1 çay bardağı süt
 
200 gr. margarin
 
kabartma tozu
 
200 gr. pudraşekeri
 
Tuz
 
Vanilya
 
1 adet yumurta
 
 
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
 
Ortasına yağı koyup, biraz elinizle yumuşatınız.
 
Sonra sütü, yumurtayı, etrafına şekeri, vanilyayı, tuzu, kabartma tozunu koyup, bir hamur yapınız.
 
Hamuru yarım cm. kalınlıkta açınız.
 
İstediğiniz kalıplarla kesip, tepsiye aralıklı diziniz.
 
Üzerlerine su veya yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırında hafif pembe renkte pişiriniz.
  
 | 
Sade Bisküvi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169147 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2022 
341 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
2 su bardağı un
 
150 g yumuşak margarin veya tereyağı
 
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
1 yumurta sarısı
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
 
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine margarin veya tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı ve şekerli vanilini ekleyip 3-4 dakika yoğurun.
 
Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Değişik şekillerde kurabiye kalıpları ile kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
 
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |