| 
 
 
 | 
Saçarası | 
  | 
ismileyla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.03.2008 
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74203 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2012 
1,841 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
5 su bardağı un
 
1 su bardağı un (açmak için)
 
250 gram tereyağ
 
250 gram kaymak
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
 
Tepsi yağlanır. Bir kapta yumurta, tereyağı, su, tuz ve alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır, yaş bez örtülür, 30 dakika dinlendirilir. Çok ince açılır, eritilmiş yağdan bir kaşık serperek yağlanır, ikiye katlanır. Orta kısmına kaymak koyularak çubuk şeklinde sarılır. Tepsinin dışından başlayarak içe doğru döşenir. Yufkalar bitince kalan yağ kızdırılır, üzerine serperek gezdirilir. Fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Yüzüne pudra şekeri serpilir veya soğuk tatlı şurubu gezdirilir.
  
 | 
Sac Arası | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102334 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2014 
2,368 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kaymak
 
1 su bardağı eritilmiş margarin
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
2 yemek kaşığı nişasta
 
Aldığı kadar un
 
Bal
 
Antepfıstığı
 
Pudra şekeri
 
 
Kaymak tencereye alınır ve eritilir. Yağ kıvamına gelince tortusunun gitmesi için tel süzgeçten süzülür.
 
Hamuru için; derince bir kaba yumurta sana margarin süt, 1 çorba kaşığı sirke, yoğurt ve 2 fiske tuz eklenip iyice karıştırılır. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un eklenip yoğrulur.
 
Hamur küçük bezelere ayrılır ve unlanmış bir tepsiye dizilip üzeri bezle örtülür ki açılırken diğer bezeler kurumasın. Nişasta ve un karışımı zemine serpilir ve her beze öncelikle kolaylık olsun diye küçük küçük açılır.
 
Sonra sırasıyla her beze incecik açılır. Her yufkanın arasına erimiş kaymak sürülür ve gevşek rulolar haline getirilir ve gül gibi sarılıp tepsiye dizilir. Kalan yağ ile biraz daha yağlanır ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
 
Pişen tatlılar servis tabağına alınır ve bir kısmına bal bir kısmına pudra şekeri koyulur ve üzerlerine antep fıstığı serpilir.
 
Sac Arası servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Sacarası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121092 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2016 
1,649 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
1 kg un
 
250 gr tereyağı
 
2 yumurta
 
250 gr kaymak
 
Pudraşekeri
 
Toz antepfıstığı (süsleme için)
 
 
Unu hamur yoğurma kabına alın. Yumurta, biraz su ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp biraz dinlendirin. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 10 adet beze hazırlayın. Bezelerin üzerine un serpin ve yufka gibi açın. Tereyağını tavada eritin ve her bir bezeye birer kaşık tereyağı sürün. Ortalarına kaymak ekleyip rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisinin içine yufkaları dıştan içe doğru yerleştirin ve kalan yağı üzerine gezdirin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudraşekeri serpin. antepfıstığı ile süsleyerek ılık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sac Arası | 
  | 
kallavi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140385 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2019 
920 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay bardağı süt
 
2 çorba kaşığı sirke
 
Tuz
 
Aldığı kadar un
 
Arası için:
 
250 gram tereyağı
 
250 gram kaymak
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı su
 
2 su bardağı toz şeker
 
2-3 damla limon suyu
 
Üzeri için:
 
Toz antepfıstığı
 
 
Yumurta, zeytinyağı, süt, sirke ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Üzerlerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Her bir hamur parçasını nişasta serperek baklavalık yufka gibi incecik açın. 1 adet hamurun üzerini tereyağı ile yağlayın. Yağlanmış hamuru ortadan ikiye katlayın ve yuvarlak tarafına kaymak sürüp düz tarafa doğru rulo şeklinde sarın. Ruloyu yağlanmış fırın tepsisine gül böreği şeklinde sararak yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Hamurlar bittikten sonra kalan tereyağını üzerlerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ilave edip 2 taşım daha kaynattıktan sonra soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çektikten sonra üzerine toz antepfıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |