|
Saçaklı Mantı |
|
sonnur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2008
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27600
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2008
2,259 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
2 çorba kaşığı margarin
6 su bardağı su
1 adet tavuk suyu tableti
2 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Geniş bir kaba aldığınız unun ortasına 1 adet yumurtayı kırın. Tuzunu ilave edin. Azar azar su ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamuru 15 dk. dinlendirin. Bu arada, önceden haşlanmış tavuk göğsünü kemiklerinden ayırın. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapın. Bezeleri unlu bir zeminde mantı yufkası kalınlığında açın. Arada bir ters yüz ederek 15 dk. kurumasını bekleyin. Yufkaları tek tek gevşekçe oklavaya sarın. Oklavayı dikkatle çekip çıkarın. Yufkayı bir parmak eninde kesin. Fırın tepsisini bir çorba kaşığı margarinle yağlayın. Şerit haline gelen parçaları tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında şeritlerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Ara sıra tepsiyi fırından alıp, şeritleri harmanlayıp tekrar fırına sürün. Tavuk göğsünü haşladığınız tencereye 6 su bardağı su ilave edin. Birkaç dk. kaynattıktan sonra 1 adet tavuk suyu tabletini ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Pişen şeritlerin üzerine sıcak tavuk suyunu gezdirin. Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayıp, şeritlerin üzerine serpin. Tekrar fırına sürün. 20 dk. pişirin. Tepsiyi fırından alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli margarini gezdirip, servis yapın.
ML® Saçaklı Börek için tıklayın
|
Saçaklı Mantı |
|
lezzet dünyası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc54448
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2010
1,986 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
Hamuru için:
1 yumurta
3 su bardağı un
1 kahve fincanı su tuz
Üzeri için:
1/2 tavuk göğsü (haşlanmış)
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kâse yoğurt
4-5 diş sarımsak
tuz
karabiber
kırmızıbiber
4-5 su bardağı tavuk suyu ve su
Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Ortasını açıp yumurtayı, suyu ve tuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapıp üzerine nemli bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bezeleri, unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. Yufkaları temiz bir bez üzerine serip ara sıra ters yüz ederek hafifçe kurumalarını sağlayalım. (Yufkaları kolayca kırılacak kadar fazla kurutmayın.) Yufkaların her birini ayrı ayrı rulo yaparak saralım. Her ruloyu yarım cm. eninde şeritler halinde keselim. Fırın kabını margarinle yağlayalım. Şeritleri açarak tepsiye yerleştirelim. Isıtılmış 200° ısılı fırında şeritler hafifçe pembe -leşip kıtırlaşana dek kızartalım. Tavuk göğsünü tencereye alıp 4-5 su bardağı sıcak su, tuz ve limon suyu ekleyerek haşlayalım. Etleri kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Yufka şeritlerinin üzerlerine ılıtılmış tavuk suyunu gezdirerek yeniden fırına sürüp şeritlerin hafifçe suyunu çekip yumuşayana dek pişmesini sağlayalım. Mantıyı fırından çıkarıp suyu ile birlikte servis tabağına alalım. Üzerine tavuk etlerini ve karabiberi serpelim. Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayalım. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp kırmızıbiber ekleyerek mantının üzerine gezdirip servis yapalım.
ML® Saçaklı Tavuk için tıklayın
|
|