| 
 
 
 | 
SAÇAKLI KÖFTE | 
  | 
Borekch 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3023 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
2,568 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
250 GR TEL ŞEHRİYE
 
1 KG PATATES
 
YUMURTA SARISI(1 ADET)
 
YAĞ-BAHARAT
 
 
HAZIRLANIŞI
 
ÖNCE PATATESLERİ HAŞLAYALIM.DAHA SONRA HAŞLANAN PATATESLERİ BİR KAP İÇİNDE EZELİM.ARZU EDİLEN BAHARATI KOYALIM.ELİMİZLE KÖFTE ŞEKLİ VEREREK ÖNCEYUMURTA SARISINA DAHA SONRA TEL ŞEHRİYEYE BULANDIRILIM.DAHA SONRAYAĞDA KIZARTIP SERVİS YAPALIM
  
 | 
Saçaklı Köfte | 
  | 
Canan 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.09.2006 
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8823 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2006 
2,845 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELERİ:
 
500 gram kıyma
 
3 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı su
 
1/2 demet maydanoz
 
Köfte baharı,tuz.
 
Kızartmak İçin: Yağ
 
 
YAPILIŞI:
 
Geniş bir kapta kıyma 3 adet yumurta 2 çorba kaşığı unu karıştırıp yoğurun. Köfte baharı ve tuzu ekleyin. Yoğurmaya devam edin.
 
Yağı tavada kızdırın. Hazırladığınız malzemeden kaşıkla alıp, yağa atın. Çevirerek kızartın. Haşlanmış sebze ile servis yapın.
  
 | 
Saçaklı Köfte | 
  | 
şeker 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 09.11.2007 
Mesajlar: 13 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20411 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2008 
2,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
malzemeler
 
500 gr kıyma
 
3 tane yumurta
 
2 corba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı su
 
yarım demet maydonoz
 
1 çay  kaşığı pul biber
 
1 çay  kaşığı karabiber
 
1çay kaşığı kırmızı toz biber
 
tuz yeterince 
 
kızartmak için sıvı yağ
 
 
yapılışı
 
Kıyma, un, yumurta ve suyu karıştırın, iyice yoğurun. Maydonoz ve baharatları ve tuzu katın tekrar iyice yoğurun. Derin bir tavada yağı kızdırın. Yapılan hamurdan çorba kaşığı ile kızgın yağlı tavaya dökün ve iki tarafınıda kızartın. Kızaran köfteleri havlu kağıt üzerine yoksa peçete üzerine çıkartın. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Saçaklı Köfte | 
  | 
zümre 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2010 
Mesajlar: 42 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68949 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2011 
2,295 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kıyma
 
1 tane kuru soğan
 
Yarım su bardağı pirinç
 
1 tane yumurta
 
Bir miktar maydanoz
 
Yeterince Tuz
 
Panelemek için:
 
2 adet karabiber
 
1 çay fincanı yumurta
 
Kızartmak için buğday unu
 
Aycicek yağı
 
 
Öncelikle, pirinçi haşlayalım, karıştırma kabına alalım. Üzerine, soğanı rende yapalım, yumurtayı kıralım. Daha sonra, sırası ile ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi en son 400 gram, kıymayı ilave edelim ve yoğuralım. Köfte harcını, birkaç saat buzdolabında dinlendirelim. Köfte harcını buzdolabından, çıkaralım, istediğimiz şekilde köfteler hazırlayalım. Daha sonra büyük bir tavaya bol sıvıyağı alalım, iyice ısıtıp köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp kızartalım.
  
 | 
Saçaklı Köfte | 
  | 
kırık çanak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.12.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94589 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2013 
1,967 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram Kıyma
 
Yarım Demet Maydanoz
 
1 adet Yumurta
 
Tuz
 
150 gram margarin
 
1 kilogram Patates
 
2 Orta Boy Kuru Soğan
 
Yarım Bayat Ekmek İçi
 
 
Patates dışında bütün malzemeleri karıştırıp köfte harcı hazırlayın. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra rendenin iri gözüyle rendeleyin. Patateslerin suyunu sıkıp yoğurduğumuz köfteye ilave ederek biraz daha yoğurun. İki parmak kalınlığında yassı köfteler yapıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |